Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Χάος από τα 7,2 Ρίχτερ του τρόμου

ΦΩΤΟ Reuters - Δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού

– Πάνω απο 80 οι νεκροί μέχρι στιγμής απο τον σεισμό το απόγευμα της Κυριακής
– Εσπευσμένα στην περιοχή ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές
– Μόνο σε έναν δήμο της περιοχής έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες
– Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές και από την ώρα του σεισμού
– Τι λένε οι έλληνες σεισμολόγοι για το σεισμό και για το εάν θα επηρεάσει την Ελλάδα

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Απο το μεσημέρι της Κυριακής οπότε σημειώθηκε ο ισχυρότατος σεισμός 7,2 ρίχτερ στην πόλη Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν, επικρατεί χάος, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 80. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ οι τρομερές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς.

Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν–είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιο-ανατολική Τουρκία– κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν απο την Κωνσταντινούπολη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι τώρα φτάνει τους 85, ενώ οι τραυματίες επίσημα ανέρχονται σε 400 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. Mόνο στον δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια εστία. Συνολικά, φαίνεται ότι έχουν καταρρεύσει 50 κτίρια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές περίπου 1.000 κτίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ

φωτό hurriyet

Φωτο Hurriyet

To σημείο του χάρτη όπου έγινε ο σεισμός

Φωτό Hurriyet

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.

Βίντεο από το σεισμό

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.

Φωτό Hurriyet

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές.

ΦΩΤΟ Reuters

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. To Yπουργείο Υγείας στέλνει ελικόπτερα και αεροσκάφη για τη μεταφορά τραυματιών, ενώ ο Στρατός στέλνει μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν. Mεγάλες οι ζημιές στο αεροδρόμιο του Βαν. Τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώνονται στο Ερζερούμ.

O έλληνας υπουργός εξωτερικών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του και του δήλωσε οτι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει την Τουρκία. Και το Ισραήλ δήλωσε έτοιμο να βοηθήσει την Τουρκία στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Οπως μεταδίδεται όμως “η τουρκική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την ανθρωπιστική βοήθεια, που προσφέρουν δεκάδες ξένες κυβερνήσεις”(…)”προς το παρόν, όμως, προκρίνει να μην αποδεχθεί καμία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ- ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Διαβάστε
Έτοιμο να βοηθήσει την Τουρκία δηλώνει το Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε