Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δε ζητάει συγγνώμη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σκληρή στάση εξακολουθεί να κρατά το Ισραήλ αναφορικά με την αιματηρή επίθεση στο «Στόλο της Ελευθερίας». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι το εβραϊκό κράτος δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη.

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι οι στρατιώτες του έπρεπε να υπερασπιστούν τους εαυτούς του για να αποφύγουν το λιντσάρισμα από το πλήθος» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι. Αλλά τουλάχιστον είπε πως «λυπούμαστε για την απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποζημιώσεις τις οποίες το Ισραήλ θα ήταν διατεθειμένο να καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης, ο Νετανιάχου δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.

Όσον αφορά στην επιτροπή που έχει συσταθεί από το Ισραήλ προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση της επίθεσης κατά του στολίσκου, ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, διότι διαθέτει δύο ξένους αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες.

«Αυτή η επιτροπή έχει ζητήσει να έχει ευρείες αρμοδιότητες και συμφωνήσαμε σε αυτό το αίτημα, διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη λήξη της μερικής αναστολής των εποικισμών στη Δυτική Όχθη που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι έχει ληφθεί μία απόφαση και δε θα αλλάξει. «Η απόφαση έχει ληφθεί για την ενθάρρυνση των Παλαιστινίων να ξεκινήσουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις για την ειρήνη με το Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε