Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Newsweek και Daily Beast εις σάρκαν μίαν…

Η κρίση στον Τύπο λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις και μια ακόμη απόδειξη είναι η συγχώνευση του περιοδικού Newsweek με την ιστοσελίδα The Daily Beast.

Η κυκλοφορία του Newsweek έχει πάρει τον… κατήφορο και η ιδιοκτησία του αποφάσισε να προχωρήσει σε «γάμο» με την ιστοσελίδα The Daily Beast, που ανήκει στον διαδικτυακό όμιλο IAC, με διευθύντρια σύνταξης τη δημοσιογράφο Τίνα Μπράουν.

Η νέα εταιρεία θα ονομαστεί The Newsweek Daily Beast Company, ενώ εκτελεστικός διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο δισεκατομμυριούχος Σίντεϊ Χάρμαν που φέτος το καλοκαίρι αγόρασε το Newsweek και την εφημερίδα Washington Post.

«Σε μία περίοδο, την οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε δύσκολη, αυτή η συγχώνευση συνδυάζει ιδανικά μία αυθεντία της δημοσιογραφίας με το ταλέντο ενός εξαιρετικού ιστότοπου», αναφέρει ο Χάρμαν σε ανακοίνωσή του.

Η Τίνα Μπράουν, 57 ετών, έχτισε τη φήμη της εκδίδοντας τα περιοδικά Tatler, Vanity fair, και The New Yorker μεταξύ του 1979 και το 1998. Τον Οκτώβριο του 2008, ξεκίνησε την ιστοσελίδα The Daily Beast, που βασίζεται στο μοντέλο του ιστότοπου της Αριάνας Χάφινγκτον “The Huffington Post”, ο οποίος συνδυάζει πληροφορίες, ιστολόγια και κείμενα από γνωστούς αρθρογράφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε