Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νίγηρας: Δέηση για να βρέξει!

Νίγηρας: Δέηση για να βρέξει!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.08.2011 | 19:10
Πρώτη δημοσίευση: 06.08.2011 | 19:02

Δημόσια δέηση σε τέμενος πραγματοποίησαν κάτοικοι του Νίγηρα οι οποίοι προσευχήθηκαν να βρέξει ωστε να μην καταστραφούν οι καλλιέργειές τους απο την παρατεταμένη ξηρασία.

Σύμφωνα με το αφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele Sahel, o πρόεδρος του Νίγηρα Μαχαμάντου Ισούφου, συμμετείχε  σε μια δημόσια δέηση στο Μεγάλο Τέμενος στη Νιαμέι, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν να βρέξει και να μην καταστραφούν οι γεωργικές καλλιέργειες, μετά την παρατεταμένη ξηρασία, που πλήττει τη φτωχή αφρικανική χώρα.

"Η ανησυχία μας εστιάζεται στην αγροτική παραγωγή μας, όπως είναι τα δημητριακά μας", τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ισούφου.

Πάμπτωχη χώρα, με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού, ο Νίγηρας έχει κανονική βροχόπτωση κάθε χρόνο μόνον απ τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Απο την καλλιέργεια των δημητριακών ζεί περισσότερο από το 80% των περίπου 15 εκατομμυρίων του Νίγηρα.

Το 2010 πάλι λόγω ξηρασίας προκλήθηκε "διατροφική κρίση" και παρατηρήθηκε συρροή περίπου δυόμιση εκατομμυρίων πολιτών στις πόλεις.

Τότε,όπως και τώρα, η κυβέρνηση προσανατολίστηκε στη δωρεάν διανομή ποσότητας δημητριακών στους φτωχότερους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο