Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νιγηρία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 ισλαμιστές

Νιγηρία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 ισλαμιστές

Νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 φερόμενους ως ισλαμιστές της σέκτας Μπόκο Χαράμ σε ανταλλαγή πυρών κατά την επίθεσή τους σε κρυψώνα των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης στη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα του κρατιδίου Μπόρνο, είπε ο αξιωματούχος.

Η Μπόκο Χαράμ, μια ισλαμιστική οργάνωση στο μοντέλο των Ταλιμπάν, έχει εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης με σκοπό να ιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στη Νιγηρία, μια χώρα όπου περισσότεροι από 160 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται περίπου εξίσου ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια μέλη της οργάνωσης είχαν συγκέντρωση σε μια τοποθεσία στο Μαϊντουγκούρι, δήλωσε ο συνταγματάρχης Βίκτορ Εμπαλέμε, αξιωματικός επιχειρήσεων στο πεδίο της Μικτής Δύναμης Δράσης (JTF) του στρατού και της αστυνομίας στο Μπόρνο.

“Όταν πλησιάσαμε το χώρο του σημείου συνάντησης, οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον της JTF, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 τρομοκράτες, ενώ εμείς χάσαμε έναν στρατιώτη και είχαμε δύο τραυματίες”, είπε.

Η Μπόκο Χαράμ δεν είχε κάποιο σχόλιο και η πληροφορία δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε