Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Νικ Κλεγκ προς τράπεζες: Κόψτε τα μπόνους και χορηγήστε τις μικρές επιχειρήσεις

Η μία κυβέρνηση μετά την άλλη ζητάει από τις τράπεζες να κόψουν τα μπόνους των μεγαλοστελεχών τους και να βοηθήσουν όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.

 Έτσι μετά την Ιρλανδία ήρθε η σειρά της Βρετανίας να βάλει “χέρι” στις τράπεζες. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας προειδοποίησε τις τράπεζες της χώρας ότι η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής εάν δεν καταφέρουν να μειώσουν τα μπόνους που δίνουν στα στελέχη τους και δεν αυξήσουν τα δάνεια προς τις μικρές επιχειρήσεις.
 
Ο Νικ Κλέγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, αναφέρει ότι “οι τράπεζες δεν θα πρέπει να έχουν αυτή την αυταπάτη, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αδρανής”, αλλά αποφεύγει να διευκρινίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσεις η κυβέρνηση Κάμερον.
 
“Είναι απολύτως μη υπερασπίσιμο να έχεις εκατομμύρια ανθρώπους που κάνουν θυσίες από το επίπεδο της διαβίωσής τους και συγχρόνως να βλέπεις τις τράπεζες να ξοδεύουν ατιμώρητα”, προσθέτει ο Νικ Κλεγκ, αναφερόμενος στα μπόνους που δίνουν οι τράπεζες.
 
Ο Κλεγκ επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του ότι οι τράπεζες θα πρέπει να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις τους για αύξηση των χορηγήσεων στις μικρές επιχειρήσεις. “Δεν λειτουργούν σε ένα κοινωνικό κενό”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλεγκ για τις τράπεζες.
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε