Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Νίκησε” η μαντήλα στην Καταλονία

“Νίκησε” η μαντήλα στην Καταλονία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2010 | 21:28
Πρώτη δημοσίευση: 01.07.2010 | 21:28

Το περιφερειακό καταλανικό κοινοβούλιο, απέρριψε εν μέσω κομφούζιου, πρόταση υπέρ της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας, ενώ στην πρώτη ψηφοφορία η πρόταση είχε εγκριθεί από λάθος...

Η πρόταση που κατατέθηκε από τους Συντηρητικούς Καταλανούς και υποστηρίχτηκε από τους εθνικιστές και την κεντροδεξιά αρχικώς υιοθετήθηκε και από τους αντίθετους με την πρόταση λόγω κάποιου "τεχνικού λάθους" στην ηλεκτρονική καταμέτρηση των ψήφων αλλά και γιατί δεν ήταν έτοιμοι για την ψηφοφορία όλοι οι βουλευτές.

Μετά από μεγάλη διακοπή των εργασιών και αρκετές αντιπαραθέσεις, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να γίνει και μια δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία δεν μετείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι υποστηρικτές της πρότασης.

Με βάση την πρόταση που υιοθετήθηκε η περιφερειακή κυβέρνηση δεν θα απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε όλη την περιοχή.

"Δεν πρόκειται για μια πρόταση της Δεξιάς ή της Αριστεράς αλλά για ένα ζήτημα αξιών" εξέφρασε τη λύπη του ο βουλευτής του Καταλανικού Λαϊκού Κόμματος, Ραφαέλ Λόπεζ."Μετά από αιώνες αγώνων υπέρ της αξιοπρέπειας των γυναικών γιατί δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι στη χώρα μας είμαστε κατά της φυλάκισης των γυναικών πίσω από την μαντίλα;" τόνισε καταλήγοντας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook