Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νικητής το Εργατικό Κόμμα στη Μάλτα

Νικητής το Εργατικό Κόμμα στη Μάλτα

Το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη επί του Εθνικιστικού Κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Λόρενς Γκόνζι, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Ο Γκόνζι αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του, μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες προβλέψεις για τα αποτελέσματα, που έδιναν το 55% των ψήφων στο Εργατικό Κόμμα, του οποίου ο ηγέτης Τζόζεφ Μάσκατ μίλησε για “σαρωτική νίκη”.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς, το πλεονέκτημα των Εργατικών σε ψήφους θα μπορούσε να τους δώσει μια πλειοψηφία 7 έως 9 εδρών στο 65μελές κοινοβούλιο που θα υποστηρίξει την επόμενη κυβέρνηση, μία από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες από την κήρυξη της ανεξαρτησίας του νησιού της Μεσογείου το 1964.

Ο κ. Μάσκατ, 39 ετών, πρώην δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στην πρώτη σύντομη αντίδραση του ότι δεν ανέμενε μια νίκη τόσο “σαρωτική” και κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ήρεμοι.

“Δεν περίμενα μια τόσο σαρωτική νίκη για τους Εργατικούς. Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ήρεμοι, αύριο είναι μια άλλη μέρα”, τόνισε ο Μάσκατ στην πρώτη του αντίδραση.
Σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα, το κόμμα του πιστώνεται με 55%, έναντι 43% του PN, και ενός 2% για ένα μικρό Κόμμα των Πρασίνων.

Διαβάστε

Μάλτα: Εκλογές στις 9 Μαρτίου

“Έπεσε” η κυβέρνηση της Μάλτας εξαιτίας μιας ψήφου

Σώθηκε απ’ το ναυάγιο, γεννήθηκε στο… περιπολικό

8 τραυματίες απο τη σύγκρουση 2 τουρκικών πυραυλακάτων.Αλλο ένα “Μάλτα γιοκ” απο τους τούρκους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε