Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίμιτς: Αυξάνει την ένταση η ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Νίμιτς: Αυξάνει την ένταση η ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Σε συνέντευξη του στο κυριακάτικο τύπο ο ειδικός διαπραγματευτής δηλώνει οτι δεν πρόκειται να καταθέσει “ελαφρά τη καρδία” νέα πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Οπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν πρόκειται να προχωρήσω ελαφρά τη καρδία στην κατάθεση νέας πρότασης, εκτός εάν έχω σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μια τέτοια κίνηση εκ μέρους μου, και καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτή έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή και από τις δυο πλευρές ως βάση διαπραγμάτευσης» δηλωνει ο ειδικός διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

Οπως αναφέρει, στην εικοσαετή διαπραγμάτευση για το όνομα υπήρξαν στιγμές που είτε η Αθήνα είτε τα Σκόπια είχαν την αναγκαία βούληση και ευελιξία να αποδεχθούν συμβιβαστική λύση αλλά ποτέ ταυτόχρονα.

Ο κ. Νίμιτς εκτιμά θετικά ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αποδέχθηκε τη σύνθετη ονομασία αλλά και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εγκαινίασε απευθείας επαφές με τον ομόλογό του.

Σε ότι αφορά την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ο κ. Νίμιτς θεωρεί οτι πρόκειται για ενέργεια που αυξάνει την ένταση ενώ δηλώνει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μπους αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Διαβάστε

Νέα πρόκληση από τους Σκοπιανούς με τον Μέγα Αλέξανδρο

Ευρω-χαστούκι στους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου

Οι σκοπιανοί τοποθετούν το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε