Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νισάφι πια με την ανθελληνική προπαγάνδα του Spiegel – Ανακάλυψαν ”Έλληνες” από το σκάνδαλο με τα παραχαραγμένα ευρω-νομίσματα!

Νισάφι πια με την ανθελληνική προπαγάνδα του Spiegel – Ανακάλυψαν ”Έλληνες” από το σκάνδαλο με τα παραχαραγμένα ευρω-νομίσματα!
Γερμανοί παραχαράκτες συνελήφθησαν γιατί θησαύριζαν ανταλλάσσοντας, με την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας κίβδηλα νομίσματα του ενός και των 2 ευρώ, όμως το Spiegel εφηύρε ελληνικό ”δάκτυλο” για να έχει και δράκο το παραμύθι.
 

Το κόλπο είχε ως εξής.
 
Γερμανική εταιρεία αγόραζε ως ”παλιοσίδερα” από την γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank στραπατσαρισμένα, λόγω χρήσης, ευρώ-νομίσματα, τα έστελνε στην Κίνα όπου τα ”σουλούπωναν” και μετά αεροσυνοδοί της Lufthansa τα έφερναν πίσω στη Γερμανία όπου τα αντάλασσαν με έγκυρα χαρτονομίσματα, αποκομίζοντας έτσι πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.
 
Τι ανακάλυψε τώρα το Spiegel, μετά βέβαια το ”λαβράκι” πως το ΔΝΤ πιέζει για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Έχει πληροφορίες λοιπόν, πάλι χωρίς να αναφέρει καμία πηγή, πως η πρώτη ύλη για τα κίβδηλα κέρματα ευρώ, που ανταλλάχθηκαν στην Bundesbank έναντι εκατομμυρίων γνησίων ευρώ προέρχεται σε αξιοσημείωτη ποσότητα από χώρες της νότιας Ευρώπης.
 
Και συνεχίζει : ”Αυτή τη διάσταση διερευνούν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα εξάρθρωσαν σπείρα παραχαρακτών στην περιοχή της Φρανκφούρτης στο Μάιν.Κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν περίπου τρεις τόνοι κερμάτων προς ανταλλαγή, τα οποία πολύ συχνά προέρχονται από χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα ‘κοπιαρισμένων’ κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα”.
 
Τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί φέρονται ότι μετέφεραν στη συνέχεια παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel οι παραχαράκτες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να παράγουν κίβδηλα ευρώ στη Γερμανία, αφού κατά την έφοδο των διωκτικών αρχών την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε και μηχάνημα επανασύνδεσης του μεταλλικού πυρήνα του κέρματος με το εξωτερικό περίβλημα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε