Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νόμος η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Νόμος η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 07:33
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 07:33

Γαλλία: Νόμος του κράτους πλέον η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών και εργατικών συνδικάτων.

Το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη Γαλλία που επιβάλει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης υπεγράφη από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και κατέστη νόμος του κράτους παρά τις μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις εναντίον του επί μήνες, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα Τετάρτη.
 
Το νομοθέτημα, που προβλέπει τη σταδιακή αύξηση κατά δύο χρόνια της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης και της ηλικίας συνταξιοδότησης με πλήρη δικαιώματα στα 62 και στα 67 έτη αντίστοιχα, δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Γαλλίας σήμερα, 10η Νοεμβρίου.
 
Το νομοθέτημα είχε υπερψηφιστεί στη βουλή στα τέλη Οκτωβρίου και πέρασε το τελευταίο εμπόδιο την Τρίτη, ότι το Συνταγματικό Συμβούλιο το ενέκρινε.
 
Η σφοδρή αντίθεση των πολιτών και των συνδικάτων στην μεταρρύθμιση σήμανε το πιο συντονισμένο και μακρόχρονο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα εν μέσω των μέτρων λιτότητας που ανακοινώνονται σε πολλές χώρες. Το συνταξιοδοτικό χαρακτηρίστηκε από αναλυτές ως η μεγαλύτερη μάχη της προεδρίας Σαρκοζί.   Διαδώστε αυτό το άρθρο