Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νόμος του κράτους η μεταρρύθμιση για την υγεία στις ΗΠΑ

Νόμος του κράτους η μεταρρύθμιση για την υγεία στις ΗΠΑ

 Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της υγείας και το έκανε νόμο του κράτους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και το έκανε νόμο του κράτους, δίνοντας τέλος στις προσπάθειες ενός χρόνου για να περάσει την ιστορική νομοθεσία που θα καθορίσει την προεδρία του. 

“Σήμερα μετά από περίπου έναν αιώνα προσπαθειών, σήμερα έπειτα από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, σήμερα αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι, το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας γίνεται νόμος των ΗΠΑ”, δήλώσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής με Δημοκρατικούς βουλευτές στον Λευκό Οίκο. 

“Υπογράφω αυτό το νομοσχέδιο εκ μέρους της μητέρας μου που διαπληκτιζόταν με τις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της που πάλευε με τον καρκίνο”, πρόσθεσε ο Ομπάμα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει σήμερα ότι η υιοθέτηση της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας από το Κογκρέσο σημειώνει την αρχή μία “νέας εποχής “στις ΗΠΑ. “Καθώς έρχεται η άνοιξη χαιρετίζουμε την αρχή μίας νέας εποχής για τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ομπάμα. 

Αυτός ο νόμος θα “θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μάχονταν γενιές Αμερικανών”, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε