Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Νόμπελ – Ντίλαν: Εκπληκτική Πάτι Σμιθ, ξέχασε τα λόγια, κέρδισε το χειροκρότημα! [vid]

Φωτο Twitter / @australian
Φωτο Twitter / @australian

Ο Μπομπ Ντίλαν, που τιμήθηκε φέτος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας όμως δεν μετέβη χθες Σάββατο στην Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο του, έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε την σουηδική ακαδημία για τη βράβευσή του.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα αυτό το τόσο περίβλεπτο βραβείο», ανέφερε ο Ντίλαν στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε η Αζίτα Ράζι πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σουηδία στη διάρκεια της τελετής απονομής.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός εξέφρασε επίσης την έκπληξή του που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό.

«Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρότερη πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι», πρόσθεσε.

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα, τελικά δέχθηκε το βραβείο Νόμπελ, αφού όμως πρώτα προκάλεσε την αγανάκτηση της σουηδικής ακαδημίας εξαιτίας της σιωπής που τήρησε επί εβδομάδες μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή απονομής.

Η απουσία του Ντίλαν ήταν τις τελευταίες εβδομάδες ένα θέμα έντονων συζητήσεων στη Σουηδία, όπου τα βραβεία Νόμπελ θεωρούνται μεγάλη πηγή περηφάνιας. Ένα μέλος της ακαδημίας κατηγόρησε μάλιστα τον Αμερικανό τραγουδοποιό ότι είναι «αλαζόνας» και «αγενής» που δεν αντέδρασε στη βράβευσή του.

Άγχος, απολογία και… ξανά από την αρχή η Πάτι Σμιθ!

Αντί για τον Ντίλαν, η Πάτι Σμιθ ήταν αυτή που παρέστη στην τελετή και τραγούδισε το τραγούδι του “A hard rain’s a gonna fall”.

Παρόλο που η Σμιθ ξέχασε τους στίχους του τραγουδιού εξαιτίας της φόρτισής της και αναγκάστηκε να το πει ξανά από την αρχή, δεν φάνηκε να “έχασε” τους θεατές.

Δείτε το βίντεο με την Πάτι Σμιθ να ζητά συγγνώμη… αμέτρητες φορές και τελικά να κερδίζει το “ζεστό” χειροκρότημα του κοινού (σ.σ. η… διακοπή μετά τα δύο πρώτα λεπτά)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε