Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νορβηγική αστυνομία: «Δεν αργήσαμε να αντιδράσουμε!»

ΦΩΤΟ REUTERS

Το «χτύπημα» στην καρδιά της Νορβηγίας ήταν αδιανόητο. Μόλις το πρώτο σοκ πέρασε, ήρθαν οι πρώτες επικρίσεις για την αντίδραση της αστυνομίας στην επίθεση της Οτόγια.

«Η ειδική δύναμη της αστυνομίας Delta ανταποκρίθηκε το ταχύτερο δυνατό και έσπευσε γρήγορα στην περιοχή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όσλο Άνσταϊν Γένγκενταλ στο κρατικό δίκτυο NRK, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που δέχεται το Σώμα.

Ο χρόνος που χρειάστηκε η αστυνομία για να σπεύσει στην περιοχή και το γεγονός ότι η δύναμη Delta δεν χρησιμοποίησε ελικόπτερο για να φτάσει εκεί μετά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ένοπλος πυροβολεί νέους σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα.

Μέλη της ειδικής δύναμης Delta έφυγαν με οχήματα της αστυνομίας από το Όσλο και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λέμβους για να φτάσουν στο νησί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη νορβηγική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε για την επίθεση έως την ώρα που συνέλαβε τον ύποπτο μεσολάβησε μία ώρα. Το ελικόπτερο της αστυνομίας του Όσλο ήταν εκτός λειτουργίας έως αργότερα την Παρασκευή.

Ωστόσο ο επικεφαλής του προσωπικού της αστυνομίας του Όσλο Γιόχαν Φρέντρικσεν δήλωσε στο NRK ότι δεν θα υπήρχε διαφορά στην αντίδραση της αστυνομίας ακόμη και να ήταν επιχειρησιακό το ελικόπτερο, καθώς θα είχε χρησιμοποιηθεί για επίβλεψη κι όχι για τη μεταφορά της δύναμης Delta στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε λίγο στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας – Ήθελε ανοιχτή ακρόαση για να μιλήσει στο λαό της χώρας – Ποιος ο σύνδεσμος με την Ελλάδα

“Διάγγελμα” στους Νορβηγούς θέλει να κάνει ο μακελάρης! – Σκότωνε έναν άνθρωπο το λεπτό! – Επι 90 λεπτά θέριζε ζωές

Καλοαναθρεμμένο παιδί της μαμάς ο 32χρονος μακελάρης!

Παραληρεί στο μανιφέστο του ο μακελάρης- Σήμερα οδηγείται ενώπιον του δικαστή

Η ωμή ομολογία του μακελάρη: «απαραίτητες οι επιθέσεις» – Τι είπε στην απολογία του

Ο πατέρας του μακελάρη εξομολογείται: «Τα έμαθα από τις εφημερίδες»

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία – Αγωνία για τέσσερις νεαρούς που αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε