Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Νούμερο 1” προορισμός η Ελλάδα για τους Αυστριακούς

“Νούμερο 1” προορισμός η Ελλάδα για τους Αυστριακούς

Η Ελλάδα εμφανίζεται φέτος με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη χωρητικότητα πτήσεων από την Αυστρία σε τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό.

Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 15%, γεγονός που αποδεικνύει την αυξημένη ζήτηση για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθυντή του μεγαλύτερου αυστριακού τουριστικού ομίλου “Φερκέρμπιουρο”, Μάρτιν Μπάχλεχνερ, σε σημερινό δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας “Κουρίρ”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σημαντική αυτή αύξηση, ανάγεται και στο γεγονός, ότι η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, έχει περιορίσει τις πτήσεις της σε προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη, προσφέροντας αντ΄ αυτού επιπλέον απ΄ευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς ελληνικούς προορισμούς, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σε 19, αντί των 11, μέχρι τώρα.

Νέοι ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα της εταιρείας, της οποίας τις πτήσεις από Βιέννη προς Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιούν μόνον Αυστριακοί αλλά και πολλοί Γερμανοί, είναι, μεταξύ άλλων, η Καλαμάτα, η Κάρπαθος, η Καβάλα, η Μυτιλήνη και ο Βόλος.

Όπως αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα, για τον αυστριακό ταξιδιωτικό οργανισμό «Ρουέφα» που ανήκει στον όμιλο «Φερκέρσμπιουρο», η Ελλάδα ήταν για πολλά χρόνια ο πλέον αγαπητός θερινός προορισμός, αλλά πριν από πέντε χρόνια στην πρώτη θέση πέρασε η ανταγωνίστρια Ισπανία.

Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Μπάχλεχνερ, φέτος αναμένεται και πάλι αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα, ακόμη και λόγω του γεγονότος πως πολλοί θέλουν να αναπληρώσουν τις διακοπές που δεν έκαναν στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, ο ίδιος θεωρεί πως πολλοί φίλοι της Ελλάδας, που είχαν προτιμήσει τα προηγούμενα χρόνια άλλους προορισμούς, φέτος θα μεταβούν και πάλι στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 7% του κύκλου εργασιών του «Ρουέφα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ιδιαίτερα θετικά για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, από την Αυστρία, μέσα στο 2013, ήταν τα μηνύματα που δόθηκαν από την τετραήμερη 38η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή και στην οποία η Ελλάδα είχε μια δυναμική συμμετοχή με το περίπτερο του ΕΟΤ, που συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες από τους συνολικά 150.000 επισκέπτες της έκθεσης.

Σε σχετικό της δημοσίευμα, η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισήμανε χαρακτηριστικά πως το 2013 μπορεί να αναδειχθεί η «Χρονιά του ελληνικού τουρισμού», επικαλούμενη συμμετέχοντες στην έκθεση τουριστικούς παράγοντες.

Ο μεγάλος αυστριακός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά, ότι ήδη η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία, ενώ ο εκπρόσωπος του και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, αναφέρει πως η αύξηση, στις μέχρι τώρα κρατήσεις για την Ελλάδα, φαίνεται να αγγίζει το 20%, σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε