Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νταγκεστάν: 14 νεκροί σε δύο επιθέσεις

Νταγκεστάν: 14 νεκροί σε δύο επιθέσεις

Συνοριοφρουρός σκότωσε 8 συναδέλφους του. Επίθεση βομβίστριας καμικάζι είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι

Ένας Ρώσος συνοριοφρουρός φέρεται ότι σκότωσε οκτώ συναδέλφους του ανοίγοντας πυρ εναντίον τους σε ένα συνοριακό φυλάκιο στην δημοκρατία Νταγκεστάν της Ρωσικής ομοσπονδίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι η επίθεση αυτή σχετίζεται με την επίθεση που πραγματοποίησε μια βομβίστρια-καμικάζι νωρίτερα σήμερα σε μια άλλη περιοχή του Νταγκεστάν από την οποία βρήκαν το θάνατο ένας μουσουλμάνος ιεροκήρυκας και πέντε πιστοί .

Η πρώτη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ασταθούς αυτής δημοκρατίας, είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πλην της γυναίκας καμικάζι άλλοι έξι άνθρωποι, «ανάμεσά τους και ο σεΐχης Σάιντ Αφάντι», ένας θεωρούμενος ως μετριοπαθής Σούφι ιεροκήρυκας, 75 ετών.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια γυναίκα παρέστησε την πιστή και πλησίασε (τον σεΐχη) πριν πυροδοτήσει μια βόμβα που είχε ζωστεί», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν.

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του σεΐχη, ο οποίος καλούσε να υπάρξει συνεργασία των μουσουλμάνων με την Μόσχα εν μέσω μιας εξέγερσης ριζοσπαστών ισλαμιστών σε περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ταταρστάν, έκανε έκκληση στην ενότητα της ρωσικής κοινωνίας.

Ο Πούτιν κάλεσε το λαό της Ρωσίας να μην «επιτρέψει η κοινωνία να διασπαστεί και να διχαστεί σε εθνικές ή θρησκευτικές κοινότητες», να «αποδυναμωθεί» η Ρωσία και «να καταστραφεί ολοσχερώς το σπίτι μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε