Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντάλας: Ο “ύποπτος” ήταν ένας αθώος πολίτης! Απίστευτη γκάφα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Το όνομά του είναι Μαρκ Χιούζ. Ήταν από τους πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους του Ντάλας για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας. Και ξαφνικά, “είδε” το πρόσωπό του να παίζει παντού γιατί η ίδια τη αστυνομία είδε δώσει τη φωτογραφία του στα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντάς τον ύποπτο!

Λίγη ώρα αφού ξέσπασαν οι πυροβολισμοί κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο του Ντάλας, η αστυνομία της πόλης έδωσε, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, τη φωτογραφία ενός μαύρου άνδρα. Ανέφερε πως τον θεωρούσε ύποπτο για το μακελειό και ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες.

Η φωτογραφία, όπως ήταν αναμενόμενο, “έπαιξε” σε όλα τα διεθνή μέσα. Ήταν το πρόσωπο που αναζητούσαν οι αρχές. Ο ύποπτος. Ίσως ένας από εκείνους που πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικούς. Μόνο που ΔΕΝ ήταν!

Λίγη ώρα αφού κυκλοφόρησε η φωτογραφία του, μια γυναίκα που συμμετείχε επίσης στη διαδήλωση, είπε πως δεν μπορεί αυτός ο άνδρας να είναι ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές που σκόρπισαν τον τρόπο στο Ντάλας. Ήταν κοντά της είπε όταν έγιναν όλα. Ήταν μπροστά της, δεν θα μπορούσε να έχει πυροβολήσει.

Ο Μαρκ Χιουζ ήταν από τους διαδηλωτές που κινδύνευσαν από τα πυρά των δραστών. Δεν ήταν ύποπτος. Είναι αθώος. Ένας πολίτης που θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. «Έλαβα ένα τηλεφώνημα που έλεγε πως η φωτογραφία μου έχει δοθεί στα μέσα και πως με θεωρούσαν ύποπτο» είπε στους δημοσιογράφους. «Μιλούσα και γελούσα με τους αστυνομικούς» είπε.

Οδηγήθηκε στο τμήμα και τον ανέκριναν επί μισή ώρα. «Οι αστυνομικοί μου έλεγαν ψέμματα. Μου έλεγαν πως έχουν video με εμένα να πυροβολώ, πως έχουν μαρτυρίες που έλεγαν πως με είδαν να πυροβολώ» τόνισε. Δεν έκρυψε πως φοβάται για την ασφάλειά του και πρόσθεσε πως μια συγγνώμη δεν θα είναι αρκετή για όσα πέρασε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε