Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Nτόμινο συνεπειών αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη”

“Nτόμινο συνεπειών αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη”

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για όλες τις χώρες», προειδοποίησε σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.

Παρατήρησε συγχρόνως πως και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα και αυτό ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση.

«Θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά, πως αν μια χώρα εξέλθει από την Ευρωζώνη, αυτό θα έχει μειονεκτήματα για όλες τις χώρες», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Για να συμπληρώσει ο ίδιος αμέσως — καταγγέλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ – ότι η λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη «δεν είναι, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ορισμένοι, η φθηνότερη, η ευνοϊκότερη και η καλύτερη, αλλά, τουναντίον, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες».

Νωρίτερα, ο κ. Φάιμαν είχε επισημάνει ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε για την Ελλάδα, ενόσω εξετάζεται επί τόπου η κατάσταση από την «τρόικα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οι εταίροι δε θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε