Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε τις εκλογές ριάλιτι και μπαίνει στον Λευκό Οίκο!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!
– Με το σύνθημα “make America great again” κατάφερε να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να πετύχει μια ιστορική νίκη εναντίον της Χίλαρι Κλίντον!
– Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον εκκεντρικό μεγιστάνα των ακινήτων που από τις 20 Ιανουαρίου διαδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
– Η περιουσία που… βρήκε και “γιγάντωσε”, οι τρεις γάμοι και τα πέντε παιδιά
– Με την περίφημη ατάκα “απολύεσαι” έκανε γνωστό το όνομά του σε κάθε Αμερικανό μέσα από το ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστούσε
– Όλη η ζωή του 70χρονου Τραμπ μέσα από φωτογραφίες και βίντεο

Έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πλέον είναι ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών! Κάτι που μέχρι… και χθες φάνταζε απίθανο. Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ, που κατάφερε στις αμερικανικές εκλογές να πετύχει μια ιστορική νίκη απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί, την πρώην Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον.

Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις “έδειχναν” νίκη της Χίλαρι Κλίντον (σ.σ. καλό θα είναι να το… κοιτάξουν αυτό στις ΗΠΑ). Παράλληλα, η υποψήφια των Δημοκρατικών είχε τη… μερίδα του λέοντος όσον αφορά στη στήριξη των ισχυρότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης, αν και σ’ αυτό βοηθούσε και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά με ακραίες δηλώσεις του δεν άφηνε περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη αντίδραση πέρα από την αποδοκιμασία.

Με το “καλημέρα” της προεκλογικής περιόδου, άλλωστε, είχε δηλώσει πως θα χτίσει ένα φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό και μάλιστα θα αναγκάσει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να τον πληρώσει.

Έχει “κοροϊδέψει” σε προεκλογική του ομιλία έναν δημοσιογράφο με κινητικά προβλήματα. Έχει εκφραστεί με άκρως υποτιμητικά σχόλια για τους μετανάστες, για τους μαύρους, σχεδόν για… όλες τις φυλετικές ομάδες.

Φωτό: Reuters

Όσον αφορά στις γυναίκες; Αν αναφέρουμε όλα του τα σχόλια θα… διαβάζετε μέχρι αύριο. Θυμηθείτε εδώ όλα τα σεξιστικά “μαργαριτάρια” του.

Και όμως κέρδισε! Είναι από σήμερα ο 45ος Αμερικανός Πρόεδρος, και μάλιστα στα 70 του χρόνια και ο γηραιότερος, αφού ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 69 ετών όταν κέρδισε για την πρώτη του θητεία και 73 όταν επανεξελέγη. Διαδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το κόμμα του, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πια πανίσχυροι, αφού τα πήραν όλα. Και τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ας δούμε μερικά πράγματα για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος Πρόεδρος

Φωτό: Reuters

Ο Τραμπ έδειξε από την αρχή αποφασισμένος να κάνει την έκπληξη. Στα debates των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ήταν… σίφουνας και πέταγε εκτός κούρσας τον έναν μετά τον άλλον.

Με μια καμπάνια “εμπρηστική”, γεμάτη ριζοσπαστικές ιδέες, όπως το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που προαναφέραμε και οι μαζικές απελάσεις των μεταναστών, προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι κέρδισε και φανατικούς υποστηρικτές.

Κι όταν τελικά πήρε το χρίσμα, υιοθέτησε μια πολιτική με σύνθημα το “κατά μέτωπο επίθεση” εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Έκανε “σημαία” της προεκλογικής του εκστρατείας την υπόθεση με τα e-mails της πρώην Πρώτης Κυρίας, φτάνοντας στο σημείομ, στο δεύτερο μεταξύ τους debate, να την απειλήσει πως αν εκλεγεί θα διατάξει έρευνα ειδικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση!

Εκτός από αυτό το ζήτημα, δεν δίστασε να αναφέρεται συνεχώς στις -αρκετές είναι η αλήθεια- καταγγελίες εναντίον του συζύγου της Χίλαρι Κλίντον και πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίνον, από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση…

Ο μεγιστάνας των ακινήτων, Ντόναλντ Τραμπ

Πριν κάνει “μπάσιμο” στην πολιτική, ο Τραμπ εργάστηκε σκληρά για να “χτίσει” την αυτοκρατορία του στο χώρο των ακινήτων, μέσω του Trump Organization.

Γεννήθηκε το 1946 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, εργάστηκε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του Φρεντ Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε επίσημα το 1968.

Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971 και την μετονόμασε σε “The Trump Organization” αρχίζοντας να ασχολείται με την κατασκευή μεγάλου μεγέθους κτιρίων. Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησε την “The Trump Organization” στα πρόθυρα της καταστροφής, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά.

Το όνομά του φιγουράρει σε πολυτελή ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλες εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο, ενώ η βιογραφία του τον περιγράφει ως ένα “υπόδειγμα επιχειρηματία, που ισάξιός του δεν υπάρχει όσον αφορά στο κλείσιμο συμφωνιών και αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του αμερικανικού ονείρου”.

Με υποστηρικτές του στο ξενοδοχείο Plaza / Φωτό αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ποζάροντας το 2001 δίπλα στη μακέτα ενός κτιρίου του στο Τορόντο, που έχει 65 ορόφους και κόστισε 209 εκατ. δολάρια  / Φωτό αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δίπλα σε μακέτα των Δίδυμων Πύργων / Φωτό αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με καμάρι αφήνει το αποτύπωμά του στο αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame / Φωτό αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα από τα καζίνο του στο Atlantic City / Φωτό αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πατέρας του ήταν, πάντως, ήδη πλούσιος κι ασχολούνταν επίσης με τα ακίνητα. Ο Fred Trump, του έδωσε ένα δάνειο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στη Νέα Υόρκη και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια.

“Απολύεσαι”! Ο αστέρας των ριάλιτι

Πολλοί είναι οι Αμερικανοί που για πρώτη φορά έμαθαν τον Ντόναλντ Τραμπ ως οικοδεσπότη του δημοφιλούς ριάλιτι “Τhe Apprentice“.

Ως… αφεντικό στο ριάλιτι, ο Τραμπ απέρριπτε τους πιο “αδύναμους” διαγωνιζόμενους λέγοντας “απολύεσαι“, σε σκηνές γεμάτες ένταση που γυρίζονταν σε αίθουσες συνεδριάσεων.

Εκτός από αυτό το show, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε και την… επιμέλεια διαγωνισμών ομορφιάς, ενώ είχε και πρακτορεία μοντέλων, εστιατόρια, παγοδρόμια και λοιπές εταιρείες της showbiz.

Ο σύζυγος Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ είναι παντρεμένος με την εντυπωσιακή Μελάνια Τραμπ. Είναι μοντέλο από τη Σλοβενία και το 2005 έγινε η τρίτη κατά σειρά σύζυγός του, την οποία γνώρισε το 1998 σε ένα πάρτυ στη Νέα Υόρκη.

Η Μελάνια Τραμπ / Φωτό: Reuters

Η Μελάνια Τραμπ / Φωτό: Reuters

Η Μελάνια Τραμπ / Φωτό: Reuters

Η Μελάνια Τραμπ / Φωτό: Reuters

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας χώρισε από την δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό και τηλεπερσόνα Marla Maples, το 1997.

Φωτό Facebook / Marla Maples

Φωτό Facebook / Marla Maples

Φωτό Facebook / Marla Maples

Η σχέση του με την Marla ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ όταν έγινε γνωστό πως… κατέρρεε ο πρώτος του γάμος, με την Ιβάνα Τραμπ.

Η Ιβάνα Τραμπ / Φωτό: Reuters

Ο οικογενειάρχης Ντόναλντ Τραμπ

Το οικογενειακό δέντρο του Τραμπ / Φωτό: express.co.uk

Τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, ο Eric, η Ivanka και ο Donald Jr., εργάζονται για τον Trump Organization.

Η Ivanka Trump / Φωτό: Reuters

Ο Eric Trump / Φωτό: Reuters

Ο Donald Trump Jr. / Φωτό: Reuters

Έχει επίσης μια μικρή κόρη, την Tiffany, από την Marla κι ένα μικρό γιο, τον Barron, από τη Μελάνια.

Η Tiffany Trump - Φωτό Facebook: Tiffany Trump 

Φωτό Twitter / @alexalcouch

Με πληροφορίες από express.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε