Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ντουμπάι: Ψάχνουν τις απαντήσεις στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέφερε οτι το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να κρατήσει το υψόμετρό του γιατί το πιλοτήριο ήταν γεμάτο καπνούς.

Το πιλοτήριο του εμπορικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ντουμπάι ήταν γεμάτο με καπνό και το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να κρατήσει το υψόμετρό του, ανέφερε σήμερα η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην προκαταρκτική έκθεσή της για το δυστύχημα.

Στην έκθεση, η υπηρεσία προσθέτει ότι ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εντοπίστηκε στον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ 747- 400 της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας ταχυμεταφορών United Parcel Services (UPS).

“Είκοσι ένα λεπτά μετά από την απογείωση λάβαμε μία πληροφορία από το Μπαχρέιν ότι το αεροσκάφος επιστρέφει στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι με το πιλοτήριο του να έχει γεμίσει καπνούς” σημειώνει η έκθεση.

“Το αεροσκάφος δεν ήταν σε θέση να κρατήσει το υψόμετρο του και ζήτησε άδεια να προσγειωθεί” αναφέρει ακόμη η έκθεση.

 Οι ερευνητές έχουν βρει “το κουτί που περιέχει τις ηχογραφήσεις των συνομιλιών στο πιλοτήριο και συνεχίζουν την έρευνα” πρόσθεσε η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε