Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ντράγκι: “Όχι νέους φόρους ναι στην περικοπές δαπανών”

Ντράγκι: “Όχι νέους φόρους ναι στην περικοπές δαπανών”

«Η οικονομική εξυγίανση πρέπει να βασιστεί στις περικοπές δαπανών, όχι στην αύξηση των φόρων», δήλωσε στο Μιλάνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο Ντράγκι, ο οποίος συμμετείχε στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μποκόνι, στην ομιλία του τόνισε ότι «την χρονιά που σε λίγο θα έχει παρέλθει, πρέπει να την θυμόμαστε όχι μόνον για την κρίση του χρέους, με τις επιπτώσεις της στο ευρώ και κατά συνέπεια την αδυναμία του ενιαίου νομίσματος, αλλά και για τις απαντήσεις που έδωσαν η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφορες κυβερνήσεις».

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε «η κρίση έφερε στην επιφάνεια με έντονο τρόπο τα λάθη του παρελθόντος», καθώς «στην Ευρώπη για πολύ καιρό εφαρμόσθηκαν λανθασμένες πολιτικές ή διάφορες χώρες μέλη χαρακτηρίσθηκαν από απραξία».

«Η ΕΚΤ θα παρέμβει μόνον υπέρ των χωρών εκείνων που θα δεχθούν να ακολουθήσουν ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, αποτελεί, ακόμη, χρέος των κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο Ντράγκι, κατά τον οποίο, πρέπει να μπουν τέσσερα, κύρια θεμέλια: «η τραπεζική ένωση, και στην συνέχεια, η φορολογική, η οικονομική και τέλος η πολιτική ένωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Έρευνα στην Βρετανία για τα στοιχεία παιδεραστίας σε τηλεοπτικές εκπομπές

 Αυτές είναι οι 25 εταιρείες στον κόσμο που είναι η χαρά του εργαζόμενου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε