Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νύχτα τρόμου με 18 μετασεισμούς στην Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις, η μία μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας προκαλώντας επιπλέον ζημιές στα κτίρια που είχαν πληγεί από τον σεισμό της Κυριακής.

Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν περίπου τα μεσάνυχτα και έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, αφού το εστιακό τους βάθος ήταν μόλις τέσσερα χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν 18 μετασεισμοί.

“Ο φόβος επέστρεψε”, δήλωσε ο Φερνάντο Φεριόλι, δήμαρχος της Φινάλε Εμίλια, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 βαθμών της Κυριακής, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

“Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν καταστραφεί, αλλά όσο συνεχίζονται οι σεισμοί, αυτό θα είναι αδύνατον”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Φεριόλι είπε ακόμη πως οι σημερινοί σεισμοί προκάλεσαν νέες ζημιές στα κτίρια που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό. Τεχνικά συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ελέγχουν τα κτίρια ειδικά στο κέντρο της πόλης για να καταγράψουν τις καινούργιες ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εμίλια Ρομάνια

Ο σεισμός στην Ιταλία προκαλεί χάος στον τομέα της παρμεζάνας

Πάνω από 100 οι μετασεισμοί στην Ιταλία – Έφτασαν τις 5.000 οι άστεγοι

Στο έλεος κακοκαιρίας και κλεφτών οι 3.000 άστεγοι του σεισμού στην Ιταλία

Φονικοί σεισμοί 6 και 5,1 ρίχτερ χτύπηασαν την Ιταλία

Ιταλία: Ένα λάθος τηλεφώνημα έσωσε τη ζωή της 5χρονης κόρης της από το φονικό σεισμό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε