Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο 56χρονος βουλευτής και η 18χρονη που του στέρησε την έδρα

Άλλο ένα ροζ σκάνδαλο έρχεται να ταράξει τα νερά της γερουσίας στις ΗΠΑ την ώρα που Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να βρουν λύση στα οικονομικά της χώρας.
Ο λόγος για τον 56χρονο David Wu από το Όρεγκον που ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παραιτείται του αξιώματός του από το Κογκρέσο για την… καρδιά μιας 18χρονης κοπέλας η οποία τον κατηγορεί για ανεπιθύμητες σεξουαλικές περιπτύξεις.
 
«Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμένα είναι τα παιδιά μου», δήλωσε ο Wu και πρόσθεσε: «Με μεγάλη θλίψη, οφείλω να παραιτηθώ, ενώ εκκρεμεί η επίλυση της κρίσης χρέους των ΗΠΑ. Αυτό είναι η πιο σωστή απόφαση για την οικογένειά μου, το Λευκό Οίκο και τους συναδέλφους μου».
 
Ο Wu είναι ο δεύτερος παραιτηθείς βουλευτής των Δημοκρατικών σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων που εγκαταλείπει το πολιτικό του αξίωμα, λόγω σεξουαλικού σκανδάλου. Ο προηγούμενος ήταν ο Anthony Weiner από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ανέβασε μισόγυμνες φωτογραφίες του στο Twitter.
 
Χωρισμένος εδώ και ένα χρόνο με τη γυναίκα του, ο David Wu ήταν ο πρώτος Κινεζο-αμερικάνος που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο για να υπηρετήσει τη Βουλή.

 
Το ερωτικό σκάνδαλο έβγαλε στη δημοσιότητα, η εφημερίδα the Oregonian, όταν μια γυναίκα τηλεφώνησε και κατήγγειλε πως είχε σεξουαλική επαφή με τον Wu χωρίς την επιθυμία της, αν και ο ίδιος είχε πει στους συναδέλφους του πως ό,τι έγινε συνέβη με τη θέληση της 18χρονης.
 
Η 18χρονη έφηβη που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η κόρη ενός από τους χορηγούς της πολιτικής του εκστρατείας, εντούτοις δεν πρόκειται να καταθέσει μήνυση εναντίον του, καθώς δεν υπάρχουν μάρτυρες να υποστηρίξουν τις κατηγορίες της.
 
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην πολιτική του καριέρα, πάντα κεντρώος, πάσχιζε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, ενώ προσφάτως εξόργισε μεγάλη εταιρεία τεχνολογιών στην περιοχή του, όταν καταψήφισε την ομαλοποίηση των εμπορικών σχέσεων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε