Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο 6χρονος που έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους ηγέτες του πλανήτη! [vid]

Ο 6χρονος που έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους ηγέτες του πλανήτη! [vid]

Τον λένε Αλεξ, είναι 6 ετών και ζει στη Νέα Υόρκη. Είδε τον μικρό Ομράν από την Συρία στην τηλεόραση και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έγραψε ένα γράμμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του ζήτησε να βρεί τον Ομράν και να τον φέρει στις ΗΠΑ προκειμένου να γίνει μέλος της οικογένειάς του!

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Ομπάμα λέγοντας ότι η επιστολή αυτή στάθληκε από ένα παιδί που δεν γνωρίζει τι σημαίνει κυνισμός, που δεν είναι καχύποπτο ή ξενοφοβικό.

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα, θυμάσαι το αγόρι που το πήρε το ασθενοφόρο στην Συρία; Μπορείτε παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μας; Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα γίνει αδελφός μας», λέει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο μικρούλης Αλεξ. Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και το βίντεο.

Ο Ομπάμα μετέφερε τα λόγια του μικρού Αλεξη στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό. «Θα έπρεπε να είμαστε σαν τον Αλεξ», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν είμασταν έτσι. Φανταστείτε πόσος πόνος θα είχε απαλυνθεί και πόσες ζωές θα είχαν σωθεί».

πηγη: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε