Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

O Αγιος Βασίλης δεν έφτασε μέχρι τον διάδοχο του ηγέτη της Β. Κορέας

Πιθανότατα κάποιοι σαμποτέρ εκτροχίασαν το τρένο που ήταν γεμάτο με δώρα γενεθλίων για τον Κιμ Γιονγκ-ουν, νεότερο γιο και θεωρούμενο ως διάδοχο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ο Ραδιοσταθμός «Ανοιχτό Ραδιόφωνο για τη Βόρεια Κορέα», ο οποίος δεν είναι κερδοσκοπικός, ακούγεται και από την άλλη πλευρά των συνόρων και έχει πηγές στο απομονωμένο και φτωχό βόρειο κράτος της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε ότι το τρένο, φορτωμένο με δώρα, ανάμεσα στα οποία τηλεοράσεις και ρολόγια, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου, κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή το τρένο που είχε αναχωρήσει από την Σινουιτζού, την εμπορική είσοδο της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Πιονγκγιανγκ, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο σταθμός επικαλούμενος πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι ράγες στις σιδηροτροχιές είναι τόσο παλιές που είναι πιθανό να υπήρξε αποσύνθεση στο ξύλο ή τα καρφιά που διασφαλίζουν τις ερπύστριες να βγήκαν από τη θέση τους, αλλά η έκταση της ζημιάς και το χρονικό σημείο του συμβάντος, δείχνουν ότι κάποιος εσκεμμένα κατέστρεψε τις ράγες», είπε η πηγή, η οποία σύμφωνα πάντοτε με το σταθμό, προσέθεσε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό ότι ήταν κάποιος που αντιτίθεται στη διαδοχή από τον Κιμ Γιονγκ-ουν».

Μέχρι στιγμής πολύ λίγα είναι γνωστά για το νεότερο γιο του ασθενούντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 25 και το ότι έχει διοριστεί σε στρατιωτικές και κυβερνητικές θέσεις κλειδιά, δείχνει ότι είναι ο διάδοχος που έχει επιλεγεί. Τα γενέθλια του πρέπει να είναι στις 8 Ιανουαρίου.

Ο πατέρας του φαίνεται να έχει πολυτελή γούστα. Αυτό το μήνα, δικαστήριο της Βιέννης βρήκε ένοχο έναν αυστριακό που πουλούσε είδη πολυτελείας που πιστεύεται ότι είχαν προορισμό το Κιμ Γιονγκ-ιλ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αγορά ενός γιοτ αξίας 3,4 εκ. ευρώ.

Η συμφωνία συμπεριλάμβανε αρκετές Μερσεντές S κάμπριο και μουσικά όργανα όπως ένα μεγάλο πιάνο Στάινγουέη.

Η πώληση πολυτελών ειδών στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται με βάση την απόφαση του ΟΗΕ μετά από τα προγράμματα πυρηνικών δοκιμών της αλλά ο Κιμ λέγεται ότι διοργανώνει υπερπολυτελείς δεξιώσεις, όπου επιδεικνύει γιοτ και άλλα ακριβά αντικείμενα που έχουν αγοραστεί στο εξωτερικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε