Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Ερντογάν έστειλε 22 τόνους βοήθειας στη Λιβύη

H Τουρκία έστειλε χθες 22 περίπου τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις των εξεγερμένων που ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης

και αναγνωρίζονται ως η νόμιμη κυβέρνησή της χώρας και μαχητές πιστούς στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Δύο τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη αναχώρησαν νωρίτερα χθες από την Άγκυρα, κατά το Αλ Αραμπίγια, που επικαλέστηκε τον ιστότοπο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι προμήθειες ερρίφθησαν από τα αεροσκάφη στην ορεινή πόλη, η οποία δεν έχει αεροδρόμιο, σύμφωνα με το αραβικό δορυφορικό δίκτυο.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Παρασκευή την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του στις χώρες της «Αραβικής Άνοιξης», αφού επισκέφθηκε προηγουμένως την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τη Λιβύη μια ημέρα μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τους οποίους το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων θεωρεί τους βασικούς του υποστηρικτές στο εξωτερικό, προσευχήθηκε μαζί με τον Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ στην Πλατεία των Μαρτύρων — όπως μετονομάστηκε η Πράσινη Πλατεία που χρησιμοποιούσε συχνά το καθεστώς Καντάφι για δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε σε όσους βρίσκονται στη Σύρτη, γενέτειρα του συνταγματάρχη Καντάφι, και τους πιστούς σε αυτόν μαχητές: «ελάτε τώρα. . . αγκαλιάστε τα αδέλφια σας στην Τρίπολη. Το να χύνουμε αίμα δεν μας ταιριάζει. Ας ενωθούμε», είχε πει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε