Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Ερντογάν σε ελληνικό νησί! Ήθελαν να τον κρύψουν στα Δωδεκάνησα για να γλιτώσει από το πραξικόπημα

Ο Ερντογάν σε ελληνικό νησί! Ήθελαν να τον κρύψουν στα Δωδεκάνησα για να γλιτώσει από το πραξικόπημα

– Πρότειναν στο Ερντογάν να τον κρύψουν στη Ρόδο ή τη Σύμη
– Εξοργίστηκε ο “Σουλτάνος” που ήθελε να τον μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη
– Τι έγινε και πως τελικά ο Ερντογάν μπήκε στο αεροπλάνο για να διαφύγει

Ήταν οι πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η ΜΙΤ είχε υποκλέψει τη συνομιλία που έδειχνε ότι οι πραξικοπηματίες κινούνταν εναντίον του Ερντογάν και είχαν ενημερώσει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του.

Αμέσως η προεδρική φρουρά του ζήτησε να εγκαταλείψει τον χώρο. Έγινε σύσκεψη με τους συμβούλους του για το που θα έπρεπε να πάει. Κάποιοι από αυτούς, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που ήταν παρόν στη σύσκεψη αυτή, του πρότειναν να διαφύγει με πλωτό μέσο προς την Ελλάδα.
Όπως λένε μάλιστα είπαν στον Ερντογάν ότι εύκολα μπορεί σε λίγη ώρα να βρίσκεται στη Σύμη ή τη Ρόδο.
Ο “Σουλτάνος” όμως εξερράγη. Τους είπε μάλιστα “εγώ σας ζητών να με πάτε στην Κωνσταντινούπολη και σεις μου λέτε να πάω σε ελληνικό νησί;”.

Η αντίδραση αυτή του Ερντογάν οδήγησε τους συμβούλους του σε εκπόνηση άλλου σχεδίου.
Οι στιγμές, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπου ήταν κρίσιμες. Εναντίον του ξενοδοχείου είχαν σταλεί τουλάχιστον 40 Τούρκοι κομάντος με εντολή να συλλάβουν ή ακόμη και να σκοτώσουν τον Ερντογαν.

Η δεύτερη επιλογή που εξετάστηκε, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις στον τουρκικό τύπο, ήταν να κινηθεί δια θαλάσσης ο Εντογάν προς τη Σμύρνη, αλλά και αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε Η βάση του Ακσας δεν θεωρήθηκε ασφαλής. Τελικά επιλέχθηκε η λύση της αναχώρησής του με το Αεροσκάφος για την Κωνσταντινούπολη.

Τα σενάρια που είχαν ακουστεί εκείνες τις ώρες ήταν πολλά, κυκλοφόρησε μάλιστα ότι ο Ερντογαν είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία. Ειπώθηκε ότι όσο το αεροσκάφος του ήταν στον αέρα παρενοχλήθηκε από ένα ζευγάρι F16 των πραξικοπηματιών, αλλά και αυτή η ιστορία φαίνεται πως διαψεύδεται…

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε