Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Φιντέλ, ο Τσάβες και το… ψαράκι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, έκανε χιούμορ με το νέο… λουκ λόγω χημειοθεραπείας και… συνεχίζει.

Ο Ούγκο Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα μετά τη νέα χημειοθεραπεία στην Κου΄βα και έσπευσε να ενημερώσει ραδιοφωνικά τους πολίτες ότι είναι καλά, δεν τον πείραξε και πολύ η νέα θεραπεία, ενώ είχε και πολλή όρεξη

“Την πρώτη φορά με χτύπησε λίγο πιο σκληρά από την δεύτερη. Οι τοξικές συνέπειες ήταν λιγότερες. Δεν είχα ερεθισμό, κάψιμο, ναυτία”, είπε. “(Είχα) ακόρεστη όρεξη. Ο Φιδέλ με έβαλε να τρώω ψάρι”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον οικοδεσπότη, πολιτικό μέντορα και προσωπικό του φίλο, πρώην ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο.

Παρά την καλή πορεία της υγείας του, ο Τσάβες υπενθύμισε ότι δε θα επανέλθει στους φυσιολογικούς, φρενήρεις ρυθμούς του σύντομα, καθώς οι άμυνες του οργανισμού του είναι ακόμα αδύναμες.

“Ο Φιδέλ (Κάστρο) είναι σαν αρχίατρος σε όλα αυτά. Όταν αποχαιρετιστήκαμε είπε: ‘Τσάβες, φεύγεις, μην το ξεχνάς όμως, δεν μπορείς να αφεθείς να παρασυρθείς από την παρόρμηση. . . μπορεί να αρχίσεις να πείθεις τον εαυτό σου ότι όλα τέλειωσαν και ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει πως όλα τελείωσαν. Όχι, δεν τελείωσε’”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε