Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Ο Fitch υποβάθμισε 14 πόλεις/περιοχές της Ισπανίας

Ο Fitch υποβάθμισε 14 πόλεις/περιοχές της Ισπανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2011 | 23:02
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2011 | 22:58

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο 14 πόλεων, περιοχών και αυτονομιών (περιφερειών) της Ισπανίας...

...περιλαμβανομένων της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης καθώς και των περιφερειών της Μαδρίτης και της Ανδαλουσίας, από "AA+" σε "A+", κάνοντας λόγο για "αυξημένη πιθανότητα" νέας υποβάθμισής τους το προσεχές διάστημα.
 
Παράλληλα απείλησε να υποβαθμίσει 41 περιοχές και πόλεις της Ιταλίας.
 
Ο οίκος υποβάθμισε την προοπτική πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, περιλαμβανομένων της γαλλικής Soci?t? G?n?rale, της ισπανικής Santander και της ιταλικής Intensa Sanpaolo, μεταξύ άλλων.
 
Χθες ο Φιτς είχε υποβαθμίσει την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ιταλικής τράπεζας UniCredit σε "A-", από "A", κάνοντας λόγο περί αρνητικής προοπτικής. Ο οίκος επικαλέστηκε "τις θεμελιώδεις αλλαγές που αντιμετωπίζουν πολλές τράπεζες παγκοσμίως, ειδικά στην Ευρώπη". Την 14η Δεκεμβρίου, ο Φιτς είχε υποβαθμίσει πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, περιλαμβανομένης της γαλλικής Cr?dit Agricole. Νωρίτερα ο Φιτς είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση του αξιόχρεου κρατών, τοποθετώντας αυτό της Ιταλίας ("A+") υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική.
 
Ο οίκος έθεσε επτά ιταλικές τράπεζες υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική, ανάμεσά τους--πέραν της Intensa Sanpaolo--τις Banca Monte dei Paschi di Siena και UBI Banca. Στην Ισπανία τέθηκαν 8 τράπεζες υπό παρακολούθηση. Στο Βέλγιο, υποβαθμίστηκαν οι KBC και Dexia Bank Belgium.
 
Στις αρχές του μήνα, και ο Standard & Poor's είχε θέσει τη Γαλλία και άλλες 14 ευρωπαϊκές χώρες υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική (από "σταθερή") και χθες ο επικεφαλής της γαλλικής επιτροπής ελέγχου των χρηματαγορών είχε δηλώσει πως θα χρειαζόταν ένα "θαύμα" προκειμένου η χώρα να διατηρήσει την σημερινή της αξιολόγησης, το τριπλό Α.
 

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook