Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Φρανσουά Ολάντ θα ξηλώσει τα πάντα! (Αρκεί να βγει πρόεδρος…)

Δε θα γλιτώσει τίποτα από τον Φρανσουά Ολάντ. Θα επαναδιαπραγματευτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα αυξήσει τη φορολογία στις τράπεζες, θα καρατομήσει και την ηγεσία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, να επικρατήσει του (κυριότερου αντιπάλου του) Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών αναζητεί, προφανώς, υπεύθυνους για το φιάσκο της Τουζούζ. Βέβαια, είπε ότι είναι πολύ πρόωρο να εκφέρει κρίσεις για ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις των υπηρεσιών πληροφοριών σε ό,τι αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στις κατά συρροή δολοφονίες Εβραίων μαθητών και στρατιωτικών. Αλλά παρόλα αυτά (είπε), είναι καιρός να υπάρξει αλλαγή φρουράς.

Και πως να μη θέλει να αλλάξει τα πάντα ο Ολαντ αν βγει; Ο επικεφαλής της αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσνάρ είναι παιδικός φίλος του Σαρκοζί. Μαζί του, θα αντικατασταθεί και ο Μπερνάρ Σκαρσινί, επικεφαλής της DCRI, της κεντρικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών, άνθρωπος που έχει συνδεθεί με τον Σαρκοζί από τη θητεία του νυν προέδρου στο υπουργείο Εσωτερικών, προ 10ετίας.

Εξάλλου, οι μυστικές υπηρεσίες επικρίνονται έντονα γιατί παρακολουθούσαν μεν τον Μοχάμεντ Μεράχ (που κατά άλλους ήταν πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών) αλλά χαμπάρι δεν πήραν ότι προετοίμαζε τις δολοφονίες.
Αντίθετα, θα τη… γλιτώσει καθώς φαίνεται ο επικεφαλής της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας που διεξήγαγε την επιχείρηση στην Τουλούζ, που οδήγησε στη δολοφονία του Μεράχ.

«Προφανώς θα θεωρήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στις θέσεις αυτές επί χρόνια, με βαθιές πολιτικές σχέσεις με εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία, πρόσωπα τα οποία είναι θεμιτό να απομακρύνουμε», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Αναφερόμενος στον Πεσνάρ, ο Ολάντ πρόσθεσε: «δεν υπάρχει κανένας λόγος εάν εκλεγώ να τον απομακρύνω από την μια μέρα στην άλλη, αλλά ούτε υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει στη θέση για όλη του τη ζωή». Και πρόσθεσε ότι ο Σκαρσινί ήδη έχει επικριθεί έντονα για την παρακολούθηση δημοσιογράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Δεν σκοπεύω να κλείσω το στόμα μου” δηλώνει ο πατέρας του δολοφόνου της Τουλούζ

Αποκηρύσσει τον… εαυτό του ο Σαρκοζί: «Αν βγω, θα είμαι διαφορετικός πρόεδρος»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε