Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Ιούλιος ο πιο αιματηρός μήνας στη Συρία

Ο Ιούλιος ο πιο αιματηρός μήνας στη Συρία

Ο Ιούλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

«Τον Ιούλιο τουλάχιστον 4.239 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη χώρα», επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 3.011 πολίτες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν πάρει όπλα και συμμετέχουν στις συγκρούσεις, καθώς και 1.133 στρατιώτες και 105 λιποτάκτες.

Ο δεύτερος πιο αιματηρός μήνας στη Συρία ήταν ο Ιούνιος με 2.917 νεκρούς. «Κάθε μήνα ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνολικά, από την έναρξη της εξέγερσης τουλάχιστον 21.053 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους οι 14.710 ήταν πολίτες ένοπλοι ή άοπλοι, οι 5.363 στρατιώτες και οι 980 λιποτάκτες.

«Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνται, η τύχη των οποίων είναι άγνωστη, ούτε οι νεκροί η ταυτότητα των οποίων δεν έχει καθοριστεί», υπογράμμισε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Αφότου ο ΟΗΕ σταμάτησε να καταμετρά τους νεκρούς είναι αδύνατο να υπάρξει απολογισμός των θυμάτων στη Συρία από ανεξάρτητη πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίδειξη δύναμης της Τουρκίας στη Δαμασκό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε