Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα

Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα

Ήταν μόνο 8 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που άλλαξε τις ισορροπίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε στεγαστικό δάνειο για να αγοράσει με τη γυναίκα του σπίτι στο Notting Hill.

Η κίνηση του Ντέιβιντ Κάμερον εγείρει ερωτήματα ως προς το αν γνώριζε ότι οι πολίτες επέλεξαν τελικά το Brexit. Ο Ντέιβιντ και η Σαμάνθα Κάμερον υπέγραψαν για το στεγαστικό δάνειο με την HSBC στις 15 Ιουνίου, 8 μόλις ημέρες πριν από την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Το ζευγάρι θα εγκαταλείψει εντός τριών μηνών το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αφότου αποφασιστεί και ο διάδοχός του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Υπέγραψαν τα χαρτιά με τα πλήρη ονόματά τους, ενώ ως μάρτυρας υπέγραψε ο Laurence Mann, δηλώνοντας ως επάγγελμα αυτό του γραμματέα του πρωθυπουργού.

Από τα έγγραφα δεν προκύπτει το ύψος του δανείου που πήραν, με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τη σύζυγό του να έχουν ήδη δύο σπίτια. Ένα εξοχικό 1,3 εκατομμυρίων λιρών στο Oxfordshire και ένα στο Νότινγκ Χιλ που αγόρασαν έναντι 1,1 εκατομμυρίων λιρών.

Από τότε που μετακόμισε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, νοίκιαζαν το σπίτι τους στο δυτικό Λονδίνο και κέρδιζαν μέχρι και 7.000 λίρες τον μήνα. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν υπέρ της παραμονής, το πρωθυπουργικό ζευγάρι θα μπορούσε να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το 2020.

Είναι απίθανο να θελήσουν να μετακομίσουν στο σπίτι τους στο Oxfordshire επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διαταράξει την εκπαίδευση των παιδιών τους. Η 12χρονη Nancy πηγαίνει σε σχολείο κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο γιος τους Elwen, 10, και η κόρη τους Florence, 5, πηγαίνουν σε σχολείο στο δυτικό Λονδίνο. Το παλιό τους σπίτι στο Νότινγκ Χιλ έχει μεγάλη συναισθηματική αξία γιατί εκεί ζούσαν με τον πρωτότοκο γιο τους Ιβάν που πέθανε ξαφνικά το 2009 στα 6 του χρόνια το 2009.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε