Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Καντάφι πνίγει στο αίμα τη Λιβύη παρά την «κατάπαυση πυρός» – Ελεύθεροι σκοπευτές σκόρπισαν το θάνατο στη Μιζράτα

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Καντάφι καταπατά τις ίδιες τις εξαγγελίες του για κατάπαυση του πυρός. Αυτή τη φορά το… θυμό των κυβερνητικών δυνάμεων γνώρισε η πόλη Μιζράτα.

Περισσότερο από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 300 τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων που είναι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη Μιζράτα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων και ιατρική πηγή στην πόλη.

«Συγκέντρωσαν δια της βίας περίπου 500 ανθρώπους έξω από την πόλη και τους οδήγησαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν σε υποστήριξη του Καντάφι», τόνισε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμέσως έγινε αντιδιαδήλωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης. Ελεύθεροι σκοπευτές σε στέγες και ένα άρμα μάχης άνοιξαν τότε πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δυνάμεις του Καντάφι δεν έχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν την πόλη, «αλλά έχουν πάρει θέση στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης όπου έχουν αναπτύξει τρία άρματα μάχης όπως και ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες σπιτιών.

Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης ανέφερε ότι δε θα διαπραγματευτεί με τον Μουάμαρ Καντάφι προκειμένου να δοθεί τέλος στις συγκρούσεις. «Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο φθοράς τον οποίο επέβαλε αυτός ο δικτάτορας» δήλωσε ο Αμπέντ αλ Χαφίζ Γκόγκα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βεγγάζη.

«Εξαιτίας αυτού αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε μαζί του. Θα δούμε το τέλος του παρά να διαπραγματευτούμε. Καταζητείται διεθνώς ως εγκληματίας πολέμου. Θα δικαστεί για τις πράξεις γενοκτονίας κατά του ίδιου του λαού του», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Δεν ξέρουν που είναι ο Καντάφι – «Παροπλισμένα» τα γαλλικά μαχητικά – 40 νεκροί στη Μιζράτα, βομβαρδίζεται και η Ζιντάν 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μεγάλο αφιέρωμα του NewsIt για τη Λιβύη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε