Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Καντάφι το έσκασε; – “Έπεσε” το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Στα χέρια των εξεγερμένων βρίσκεται  το αεροδρόμιο της Τρίπολης ενώ βομβαρδισμούς στη Σύρτη έχει εξαπολύσει το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ διατήρησε την άσκηση πιέσεων στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζοντας 15 οχήματα και άλλους 4 στόχους το τελευταίο 24ωρο στη Σύρτη, γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη, ο οποίος διαφεύγει.

Την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη, το ΝΑΤΟ κατέστρεψε 11 οχήματα εξοπλισμένα με όπλα, 3 στρατιωτικά οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και ένα θωρακισμένο όχημα.

Επίσης έπληξε δύο στρατιωτικά καταφύγια, ένα παρατηρητήριο και ένα οχυρό του σώματος μηχανικού του στρατού στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 360 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Χθες επίσης τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν και σε άλλους στόχους του λιβυκού καθεστώτος κοντά στην Τρίπολη, σε μια στρατιωτική αποθήκη και έναν εκτοξευτή πυραύλων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Βορειοατλαντική Συμμαχία, στον οποίο προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ έπληξε κι άλλους στρατιωτικούς στόχους κοντά στη Σύρτη.

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί στην Τρίπολη ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, μολονότι όπως σημείωσαν εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στα περίχωρά του.

Σύμφωνα με τον Μπασίρ αλ Ταΐμπι, επικεφαλής των αντικαθεστωτικών που έχουν τον έλεγχο του αεροδρομίου, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών προχωρούν τώρα σε τρία μέτωπα σε έναν “καθαρισμό” του τομέα των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς του Καντάφι.

“Ελέγχουμε απολύτως το αεροδρόμιο, εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στη ζώνη Καφρ μπεν Σιρσίρ (δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο), αλλά όχι πολλοί”, σημείωσε ο Ταΐμπι.

Οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν χθες ρουκέτες και οβίδες στο αεροδρόμιο καταστρέφοντας τρία αεροπλάνα και προκαλώντας ζημιές σε πολλά άλλα. “Είχαν στόχο ιδιαιτέρως τα αεροπλάνα”, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεν ξέρουμε που είναι ο Καντάφι»
Ενώ βουίζει ο τόπος ότι ο Καντάφι έχει διαφύγει στην Αλγερία, οι αντικαθεστωτικοί δηλώνουν ότι δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Συνταγματάρχης ή οι γιοι του.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ τόνισε σε συνέντευξή του επίσης ότι οι διοικητές των εξεγερμένων εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι προσπαθώντας να τους πείσουν να παραδώσουν τον έλεγχο της πόλης Σύρτη, γενέτειρας του Καντάφι.

Διαβάστε επίσης:

“Ο Καντάφι διέσχισε τα σύνορα με την Αλγερία”

‘Ελεγε ψέμματα για την κόρη του ο Καντάφι; Οι εξεγερμένοι λένε ότι… ζει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε