Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Ο Καρζάι είναι ναρκομανής»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Υπό αμφισβήτηση έθεσε τη διανοητική ισορροπία του Χαμίντ Καρζάζι πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, αφήνοντας υπόνοιες πως ο Αφγανός πρόεδρος είναι τοξικομανής!

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Πίτερ Γκάλμπρεϊθ, αναφέρθηκε στην διανοητική ισορροπία του Χαμίντ Καρζάι, υποθέτοντας ότι ενδέχεται να είναι τοξικομανής.

«Του αρέσει να βγάζει λογύδρια, είναι κατά κύριο ευσυγκίνητος, είναι παρορμητικός και είναι αληθές ότι προσκείμενοι στο προεδρικό μέγαρο ισχυρίζονται ότι ο κ. Καρζάι έχει έφεση για ένα από τα πλέον προσοδοφόρα εξαγώγιμα προϊόντα του Αφγανιστάν», είπε. Το οποίο προϊόν δεν είναι άλλο από το όπιο…

Όταν τού ζητήθηκε να διευκρινίσει, απάντησε πως «υπάρχουν πληροφορίες αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ευσυγκίνητος».

Οι δηλώσεις του Γκαλμπρέϊθ έρχονται να ρίξουν λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων του Καρζάι με τη Δύση. Ο Αφγανός πρόεδρος κατηγόρησε προσφάτως τις ΗΠΑ για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν, ενώ κατάγγειλε πως ξένοι μετείχαν στις εκλογικές ατασθαλίες του περασμένου χρόνου. Λίγες ώρες νωρίτερα, δε, το ΝΑΤΟ κάλεσε τον πρόεδρο του Αφγανιστάν να επανέλθει στην… τάξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε