Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Καβαλιέρε στηρίζει…. Σαρκοζί

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί στην πολεμική για τους Ρομά που ξέσπασε με την ευρωπαία επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ.

Με συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα “Λε Φιγκαρό” ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στον γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σε ότι αφορά την σύγκρουσή του με την Ευρωπαία Επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ, για τις απελάσεις των Ρομά.
 
“Στηρίζω τον Σαρκοζί”, δήλωσε ο “Καβαλιέρε”, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το πρόβλημα των Ρομά δεν είναι αποκλειστικά γαλλικό, ιταλικό, ελληνικό ή ισπανικό. Ο πρόεδρος Σαρκοζί, αντιθέτως, το έχει κατανοήσει πλήρως”. Σχετικά με τις δηλώσεις της ευρωπαίας επιτρόπου, ο ιταλός πρωθυπουργός τονίζει ότι “η Ρέντιγκ θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα, κατ’ ιδίαν, με τους ιθύνοντες της γαλλικής κυβέρνησης, πριν να επιλέξει να εκφρασθεί δημοσίως”.
 
Ο “μεγιστάνας- πρωθυπουργός”, ευχήθηκε επίσης “η ιταλo-γαλλική αυτή σύγκλιση να μπορέσει να ταρακουνήσει την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπισθεί, το όλο πρόβλημα, με μια κοινή πολιτική”. Υπενθυμίζεται ότι και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, αμέσως μετά τις πρώτες απελάσεις Ρομά από την Γαλλία, είχε εκφράσει την ανοικτή του υποστήριξη στην γραμμή του γάλλου Προέδρου.

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών κατέστησε επανειλημμένα σαφές, ότι “όσοι κοινοτικοί υπήκοοι δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα, αξιοπρεπή κατοικία και ζουν χάρη στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τους φιλοξενεί, πρέπει να μπορούν να απελαύνονται, όπως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες”. “Θέλουμε να κλείσουμε τους παράνομους καταυλισμούς, διότι όλοι πρέπει να ζουν σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας”, τόνισε, τέλος, ο Μαρόνι, μιλώντας σε γιορτή της Λέγκα του Βορρά.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε