Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τινάζει στον αέρα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ [vid]

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τινάζει στον αέρα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ [vid]

Δεν δήλωσε μόνο ότι θα κάνει “στάχτη” τις ΗΠΑ. Το έκανε και εικόνα. Κυριολεκτικά! Ο λόγος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που έδωσε στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό video στο οποίο μαχητικά της Βόρειας Κορέας ανατινάζουν αμερικανικό αεροπλανοφόρο και αμερικανικά μαχητικά!

Με γραφικά… επιπέδου Βόρειας Κορέας, που δεν είναι καν αληθοφανή, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ έδωσε στη δημοσιότητα το προπαγανδιστικό video. Και φυσικά, απειλεί για άλλη μια φορά πως θα καρφώσει το… μαχαίρι στο λαιμό των Αμερικανών και θέλει να πείσει (πρώτα τους ίδιους τους Βορειοκορεάτες) πόσο ετοιμοπόλεμο είναι το καθεστώς του. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και πλάνα με στρατιώτες… μάχιμους και πάνοπλους, να αναπτύσσονται σε θέσεις μάχης. Και οι οποίοι – φυσικά- είναι πολύ πολύ χαρούμενοι!

Καθώς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “καταστρέφεται” από τις βορειοκορεατικές δυνάμεις, μια γυναικεία φωνή, με τον γνωστό στόμφο, “ντύνει” τις εικόνες και λέει πως «ένα μαχαίρι θα καρφωθεί στο λαιμό του αεροπλανοφόρου ενώ οι βόμβες θα πέφτουν από τον ουρανό σαν ένα χαλάζι φωτιάς», μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

Το video, διάρκειας 170 δευτερολέπτων, έπαιξε στο Uriminzokkiri TV, ένα κανάλι που συνηθίζει να παίζει video… παραγωγής του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εκτός από το αεροπλανοφόρο Carl Vinson, στο video φαίνεται να ανατινάζεται κι ένα μαχητικό B-1B.

Οι εικόνες του αεροπλανοφόρου πιστεύεται πως είναι από την άσκηση Foal Eagle, που έκαναν από κοινού ΗΠΑ και Νότια Κορέα και η οποία εξαγρίωσε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ σύμφωνα με το Newsweek.

Το Uriminzokkiri προσθέτει πως οι κοινές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας έχουν πλέον χάσει το πρόσχημα πως πρόκειται για αμυντική λειτουργία και αντίθετα είναι μια “δήλωση” πως υπάρχει πρόθεση να δολοφονηθεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Και αυτό, τονίζεται, μπορεί μόνο να εκληφθεί ως “κήρυξη πολέμου”.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ένα τέτοιο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά έρχεται λίγες μέρες μετά την απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν πως θα κάνει στάχτη τις ΗΠΑ με πυρηνικά αν οι Αμερικάνοι ρίξουν έστω και μια σφαίρα στη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Daily Mail, yonhapnews.co.kr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε