Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Κουστουρίτσα στην Κριμαία για τη συναυλία των No Smoking Orchestra

Ο Κουστουρίτσα στην Κριμαία για τη συναυλία των No Smoking Orchestra

Ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα έφθασε την Κυριακή στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο του 2014, για να δώσει συναυλία με το συγκρότημά του No Smoking Orchestra στην παραθαλάσσια πόλη της Γιάλτας.

Βραβευμένος με δύο Χρυσούς Φοίνικες, ο κινηματογραφιστής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “ξέρει πως η Γιάλτα έχει υπέροχα τοπία και όμορφες κοπέλες”.

Το Κίεβο δεν βλέπει με καλό μάτι την επίσκεψη του Κουστουρίτσα στην Κριμαία. Οι ουκρανικές αρχές έχουν ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 140 ρώσους καλλιτέχνες που επρόκειτο να μεταβούν στην Κριμαία, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία, η οποία έχει στοιχίσει στη Μόσχα μια σειρά από ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις που ακόμη ισχύουν.

Ο σέρβος σκηνοθέτης, του οποίου η χώρα διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, ουδέποτε έκρυψε την υποστήριξή του στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε “ωραίο τύπο”, σε συνέντευξή του στις αρχές Ιουλίου στη γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du dimanche.

Το 2016, ο Κουστουρίτσα τιμήθηκε με το παράσημο της Φιλίας από τα χέρια του ίδιου του Πούτιν κατά τη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο.

Η προσεχής ταινία του θα αναφέρεται σε ιστορίες εμπνευσμένες από μυθιστορήματα του ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, όπως δήλωσε ο κινηματογραφιστής τον Ιούλιο στην ιστοσελίδα Gazeta.ru.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε