Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Λευκός οίκος βλέπει Aljazeera!

Η κρίση στην Αίγυπτο , ίσως προσφέρει στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, που έχει την έδρα του στο Κατάρ, την καλύτερη ευκαιρία να ” εισβάλει “, στο κοινό της Αμερικής.

” Ακόμα και ο Λευκός Οίκος συντονίζεται σε εμάς “, λέει η Αλ Άνστεϊ, που διευθύνει την ήδη 4 ετών, αγγλόφωνη υπηρεσία του καναλιού.

Όπως το CNN κεφαλαιοποίησε την κάλυψη των επιχειρήσεων στον Κόλπο, το 1990-91, έτσι και το αγγλόφωνο τμήμα του Αλ Τζαζίρα, απέσπασε τα εγκώμια για το επιτόπιο ρεπορτάζ, αλλά και το δεοντολογικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο μεταδίδει τις εξελίξεις των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.

Όπως δε αποκάλυψε στην τηλεφωνική της συνομιλία από το Κατάρ όπου βρίσκεται, το κορυφαίο στέλεχος του καναλιού, τις επόμενες ημέρες αλλά και εβδομάδες θα υπάρξει σειρά συζητήσεων για επιχειρηματικές συμφωνίες, με εταιρίες καλωδιακής μετάδοσης.

Το Αραβικό κανάλι, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα των περισσοτέρων καλωδιακών ή δορυφορικών τηλεοπτικών δικτύων στις ΗΠΑ, έχει τη φήμη αντί-Αμερικανισμού. Εν τούτοις δεν απέφυγε τα πυρά της κριτικής από τα Αραβικά κράτη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1996.

Οι Αίγυπτος διέταξε το Αλ Τζαζίρα να αναστείλει την λειτουργία του στη χώρα και διέκοψε την μετάδοση του σήματος του σταθμού.Οι ανταποκριτές του έχουν παρακωλυθεί στην εκτέλεση της αποστολής τους σε πολλές Αραβικές χώρες, αλλά έχει γοητεύσει το κοινό της περιοχής, που μέχρι την εμφάνισή του είχε περιορισμένες επιλογές.

Την Παρασκευή το κανάλι πήρε την πρώτη γεύση αποδεξιμότητας από το Αμερικανικό κοινό, καθώς η ζωντανή ροή στη διαδικτυακή του πλατφόρμα δέχθηκε την επίσκεψη 3,5 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε