Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Λου Ντομπς πάει για…πρόεδρος;

Ο Λου Ντομπς βγαίνοντας έξω από το κτίριο του CNN μετά την παραίτηση του. ΦΩΤΟ REUTERS

 

“Ναι θα πάω για πρόεδρος της Αμερικής το 2012.”

 

Τάδε έφη; Λου Ντομπς. Ο γνωστός αμφιλεγόμενος πρώην πλέον παρουσιαστής του CNN.
 
Η είδηση αυτή σχετικά με το Ντομπς, ο οποίος είχε προκαλέσει εντάσεις λόγω των ακραίων δεξιών θέσεών του για την μετανάστευση, προκάλεσε περίγελο στην κοινότητα των ισπανόφωνων.
Ο πρώην επιχειρηματίας και οικονομικός αναλυτής έκανε γνωστές τις προθέσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή λόγου του πρώην γερουσιαστή Φρεντ Τόμπσον. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε αν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, ο Ντομπς απάντησε χωρίς δισταγμό: “Ναι, είναι η απάντηση”.
 
Ο παρουσιαστής που παραιτήθηκε πρόσφατα από το δίκτυο του Τεντ Τέρνερ έχει αυτοπροβληθεί αρκετές φορές ως ο “κ. Ανεξάρτητος”, αλλά δεν είπε εάν θα δεχόταν να κατέβει ως υποψήφιος κόμματος.
“Θα μιλήσω κι άλλο με ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να ακούσω τις επόμενες εβδομάδες. Τώρα έχω την ευτυχία να μου προσφέρονται διάφορες υπέροχες επιλογές”.
 
Ο Ντομπς εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Ομπάμα τη χρονιά που πέρασε και εμφανίστηκε αν όχι να υιοθετεί ανοικτά, πάντως να συζητά ως βάσιμες τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εάν ο πρόεδρος είναι, ή όχι, πολίτης των ΗΠΑ. Οι απόψεις του υπέρ του προστατευτισμού και εναντίον της μετανάστευσης τον τοποθετούν στο συντηρητικό χώρο, αλλά η ρητορική του υπέρ της “μεσαίας τάξης” και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ίσως τον αποξενώσουν από τους Ρεπουμπλικάνους.
 
Η παραίτηση του Ντομπς, μετά από διαφωνίες με την διοίκηση του CNN, έγινε θετικά δεκτή από μεγάλο μέρος των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ. Παρουσιαστής του δικτύου από ιδρύσεώς του, ο Ντομπς μέχρι πρόσφατα ασχολείτο κυρίως με τα της οικονομίας, αλλά το τελευταίο διάστημα εξέφρασε ανοικτά -ακραίες- πολιτικές απόψεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε