Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μεντβέντεφ απαντά στους διαδηλωτές μέσω… Facebook!

Η ρωσική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τα αιτήματα των διαδηλωτών, που υποστηρίζουν πως οι εκλογές της περασμένης εβδομάδας έχουν νοθευτεί, ώστε να διεξαγάγει μια νέα ψηφοφορία, ανακοίνωσε στο Facebook, ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ.

“Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις”, είπε, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 ανθρώπους στη Μόσχα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών περιελάμβαναν επίσης την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.

Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ είπε πως έδωσε εντολή να γίνει αναθεώρηση όλων των εκθέσεων από τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύμφωνες με την εκλογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, κέρδισε λίγο κάτω από το 50% στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ποσοστό αρκετό για να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με την υποστήριξη που απολάμβανε προηγουμένως.
Ο Βαλτίνιρ Πούτιν δήλωσε πως σέβεται τις απόψεις των διαδηλωτών.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, όσο το κάνει ειρηνικά και σέβεται το νόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ. “Σεβόμαστε τις απόψεις των διαδηλωτών, ακούμε αυτό που λέγεται και θα συνεχίσουμε να τους ακούμε”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε