Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής”

“Ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής”

Οι δημιουργοί της αμερικανικής ταινίας, η οποία θεωρήθηκε προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ, είχαν επηρεαστεί από έναν Αιγύπτιο κόπτη ιερέα και ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει στη νότια Καλιφόρνια και συνηθίζει να προσβάλλει τον Μωάμεθ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Los Angeles Times.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Ζακαρία Μπότρος και κηρύττει ότι ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής.

Ο ίδιος ο Μπότρος δεν συνδέεται άμεσα με την ταινία “Innocence of Muslims”, αλλά οι τρεις δημιουργοί της ήταν οπαδοί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Στιβ Κλάιν, χριστιανός που επεξεργάστηκε το σενάριο, δήλωσε ότι ο Μπότρος ήταν “στενός φίλος” και τον συνέκρινε με τον αμερικανό υπέρμαχο των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Τζόζεφ Νασράλα, επικεφαλής μιας χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Ντουάρτε όπου γυρίστηκε μέρος της ταινίας, εξεθείασε την ιστοσελίδα του Μπότρος FatherZakaria.net.

Στο μεταξύ, ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, που οργάνωσε την παραγωγή, δήλωσε ανοιχτά ότι είναι πιστός του Μπότρος από την φυλακή όπου βρισκόταν, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπότρος φυλακίστηκε πολλές φορές στην πατρίδα του την Αίγυπτο επειδή επιχείρησε να προσηλυτίσει μουσουλμάνους στον χριστιανισμό και τελικά εξορίστηκε.

Στην Αυστραλία ξεκίνησε να κηρύττει διαδικτυακά ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία με λανθασμένη κατεύθυνση, έγραψε η εφημερίδα.

Ως αποτέλεσμα η αλ Κάιντα φέρεται ότι εξέδωσε φάτουα, ζητώντας τον θάνατό του και προσφέροντας αμοιβή 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον τον σκοτώσει, αναφέρουν οι Times.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Χάντινγκτον Μπιτς της νότιας Καλιφόρνιας στις αρχές του 2000 και ίδρυσε το δίκτυο Alfady, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Η ταινία “Innocence of Muslims” ήταν παραγωγής μιας αμερικανικής θρησκευτικής οργάνωσης με τον τίτλο “Τα Μίντια για τον Ιησού” και φέρεται ότι σκηνοθέτης της ήταν ένας σκηνοθέτης ταινιών πορνό.

Ο Νακούλα, ένας Αιγύπτιος κόπτης χριστιανός που ζει στις ΗΠΑ, έχει παραδεχτεί ότι έχει ανεβάσει το διαφημιστικό της ταινίας στο Ίντερνετ. Το 2010 καταδικάστηκε για τραπεζική απάτη και παρέμεινε για έναν χρόνο στη φυλακή προτού αποφυλακιστεί με αναστολή.

Ο Κλάιν, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ και ιδρυτής της αίρεσης Ηνωμένοι Γενναίοι Χριστιανοί (Courageous Christians United), που είναι γνωστή για τις διαμαρτυρίες της έξω από τεμένη και ναούς μορμόνων, λειτούργησε ως “σύμβουλος” της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγκυρα: Έκαψαν αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Μήνυμα Αλ Κάιντα: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς!- Κατάθεση του παραγωγού στην αστυνομία

Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τυνησία – Δύο νεκροί στο Σουδάν κι ένας στο Λίβανο

“Φωτιά” στο μουσουλμανικό κόσμο έβαλε η ταινία – Χάος σε Υεμένη και Κάιρο – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε