Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Μόντι θέλει στενή συνεργασία με τον Ολάντ

Ο Μόντι θέλει στενή συνεργασία με τον Ολάντ

«Η νίκη του Ολάντ μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την Ευρώπη. Αμφιβάλλω αν θα ισχύσει το ίδιο και για την χώρα του», εκτίμησε ο Πιερφερνινάντο Καζίνι του κεντρώου κόμματος Udc.

«Η προσωπική μου επιθυμία, όπως και εκείνη της ιταλικής κυβέρνησης, είναι να συνεργασθούμε στενά με την Γαλλία, ιδίως στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, με στόχο μια όλο και πιο αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Ένωση, όλο και πιο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε ότι «η νίκη του Ολάντ είναι μια καλή είδηση για την Ευρώπη και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για να σπάσει ο καταστροφικός κύκλος των δεξιών κυβερνήσεων και για να μπει ένας φραγμός στον άνεμο λαϊκισμού που άρχισε να πνέει στην Ευρώπη».

Ο γραμματέας του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, υπογράμμισε: «εύχομαι καλή δουλειά στον Ολάντ, προς όφελος της χώρας του και της Ευρώπης».

Κατά τον επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, Νίκι Βέντολα, «το αποτέλεσμα του Παρισιού μπορεί να ενισχύσει την πολιτική και κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν πρέπει, πλέον, να εξαρτάται από την κερδοσκοπική λογική των τραπεζών , αλλά είναι απαραίτητο να ανταποκρίνεται με προσοχή στα αιτήματα των πολιτών της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε