Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Μπαν Κι Μουν έσβησε τα κεράκια του σε λεωφορείο!

REUTERS
67 χρονών έγινε χθες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Όμως τα γενέθλια του τα γιόρτασε σε λεωφορείο λόγω… ηφαιστείου!
Το νέφος ηφαιστειακής τέφρας ανάγκασε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, να ταξιδέψει με λεωφορείο στην Αργεντινή για να καταφέρει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ηγέτες της χώρας. Ακόμα χειρότερα: ήταν τα 67α γενέθλιά του. Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα ταξιδέψει με πλοίο για να φτάσει στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, επόμενο σταθμό της περιοδείας του.
 
«Ο Μπαν κι-μουν θα ταξιδέψει με πλοίο προς το Μοντεβιδέο. Αναμένεται να φτάσει στις 18:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ από το Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του ΓΓ του ΟΗΕ στη Νότια Αμερική, η οποία ξεκίνησε από την Κολομβία και μετά την Ουρουγουάη θα τον οδηγήσει στη Βραζιλία.
 
Ο Μπαν Κι-μουν αναγκάστηκε -εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το Πουγέγουε- να προσγειωθεί στην Κόρδοβα της Αργεντινής και να διασχίσει οδικώς 700 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Μπουένος Άιρες.
 
Καθ’ οδόν γιόρτασε και τα 67α γενέθλιά του.
 
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν παρέλυσαν για τέταρτη φορά σε οκτώ ημέρες οι πτήσεις στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο εξαιτίας της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέγουε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε