Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μπαράκ Ομπάμα φοβάται τον… λύκο!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Είναι γνωστή η εμμονή των ΗΠΑ με τον κίνδυνο επίθεσης, πρόσφατα ανακάλυψαν ακόμη και τον κίνδυνο επίθεσης της Αλ Κάιντα με… κόκκους που έχουν δηλητήριο, ο Μπαράκ Ομπάμα όμως δεν φοβάται την Αλ Κάιντα

Περισσότερο φοβάται έναν μ”μοναχικό λύκο” παρά ένα οργανομένο τρομοκρατικό σχέδιο όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNN

“Το πιο πιθανό σενάριο κατά του οποίου πρέπει να προφυλαχτούμε είναι μια επιχείρηση από έναν μοναχικό λύκο και όχι μια μαζική και καλά συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση. Πρέπει τουλάχιστον να είμαστε σε επαγρύπνηση. Στο εξής δεν μειώνουμε ποτέ τη φρούρηση, αυτό είναι στην ίδια τη φύση της αποστολής μας”, τόνισε και ζήτησε να ληφθούν “πολύ ενισχυμένα” μέτρα ασφαλείας και “αυξημένη επαγρύπνηση” ενώ πλησιάζει η 10η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ερωτήθηκε για τους κινδύνους επιθέσεων που μπορεί να σημειωθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον ή ως απάντηση στην αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι “εξετάζουν πιθανούς κινδύνους σε μόνιμη βάση” και ότι οι εκστρατείες που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ έκαναν την Αλ Κάιντα μια “πιο εύθραυστη οργάνωση, με δυνατότητες αρκετές λιγότερες σε σχέση με αυτές που διέθετε πριν από δύο ή τρία χρόνια”.

“Ο κίνδυνος που μάς ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή είναι αυτός “του μοναχικού λύκου”, κάποιου που μπορεί διαπράξει ένα μακελειό σε μεγάλη κλίμακα με ένα μόνο όπλο, όπως συνέβη στη Νορβηγία πρόσφατα”, τόνισε αναφερόμενος στο Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο ‘Οσλο και στο νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε