Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μπέπε Γκρίλο θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Οι νεοεκλεγέντες του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο συνεδρίασαν στη Ρώμη και αποφάσισαν πως θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και θα ενημερώσουν σχετικά τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζορτζιο Ναπολιτάνο.

Η απόφαση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων είναι πως «πρόκειται να πουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο ότι ο στόχος τους είναι να μπορέσει να σχηματισθεί κυβέρνηση του κινήματός τους».

Κάτι που σημαίνει ότι το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να στηρίξει μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης της κεντροαριστεράς και ούτε κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλλο, με παρέμβασή του μέσω Twitter τόνισε ότι «αν το κίνημα Πέντε Αστέρων αποφασίσει να στηρίξει τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την Ιταλία, ο ίδιος, θα αποσυρθεί, γαλήνια, από την πολιτική».

Από το προσωπικό του blog, επίσης, ο Ιταλός κωμικός και πολιτικός ανακοίνωσε ότι «δεν πρόκειται να οργανωθεί κανενός είδους εσωτερικό δημοψήφισμα των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), σχετικά με τυχόν συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία».

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος του Γκρίλο, μέσω των εκπροσώπων τους, πρόσθεσαν, τέλος, ότι το κύριο σημείο αναφοράς τους παραμένουν τα είκοσι προγραμματικά σημεία του προεκλογικού τους προγράμματος, ενώ απέρριψαν έκκληση Ιταλών διανοουμένων που τους ζητούσαν να ανοίξουν διάλογο για συνεργασία με την προοδευτική συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπερλουσκόνι: Θέλουν να με αναγκάσουν να το σκάσω

Ιταλία: Η υποβάθμιση από την Fitch έφερε ανησυχία στα συνδικάτα

Άγριο “χαστούκι” στην Ιταλία από τον οίκο Fitch που την υποβάθμισε

Θολές επιχειρηματικές δραστηριότητες στο στενό κύκλο του Μπ. Γκρίλο

Μπέπε Γκρίλο για δημοσιογράφους: Είναι υπάλληλοι των κομμάτων

Μπερσάνι: Δεν κάνω κόρτε στον Γκρίλο αλλά…

Γκρίλο: Δε στηρίζω κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο Γκρίλο θέλει online δημοψήφισμα για το ευρώ

Γκρίλο: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε