Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Μπερλουσκόνι αποσύρει νόμο από… ευθιξία

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι «θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να αποσύρει το νόμο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία».

«Ο συγκεκριμένος νόμος, για να εγκριθεί, απαιτεί έναν πολύπλοκο μηχανισμό και αυτό χρησιμεύει μόνο στο να ενισχυθούν υστερόβουλες πολεμικές», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Η στροφή του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση του ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την όλη πρωτοβουλία.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της γερουσίας, Κάρλο Βιτσίνι, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε «βαθιές επιφυλάξεις» σχετικά με τον εν λόγω νόμο, τον οποίο επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε: «Δεν ενδιαφέρομαι, πλέον, να συνεχίσω να στηρίζω τον νόμο Αλφάνο, που δεν ήταν και δική μου πρόταση, αλλά του κόμματός μου. Δεν θέλω να πούνε ότι κάνω προσωποπαγείς νόμους, νόμους ντροπής».

Ο ιταλός πρωθυπουργός, στην ίδια πάντα συνέντευξη, επανάλεβε ότι «η δικαιοσύνη τον κατατρέχει εδώ και 17 χρόνια, αλλά, όπως έχει ορκισθεί στα πέντε παιδιά και στα εγγόνια του, δεν ευθύνεται για κανένα από τα αδικήματα που του προσάπτονται».

Αν δεν υπάρξουν νέα σχέδια νόμου, ο «Καβαλιέρε» θα πρέπει, συνεπώς, να παρουσιαστεί στις δικάσιμους σε βάρος του, αρχίζοντας από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και δωροδοκίας του βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ, Μίλς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε