Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Μπερλουσκόνι “ψαλιδίζει” τη διαφορά με τον Μπερσάνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Μπερλουσκόνι “ψαλιδίζει” τη διαφορά με τον Μπερσάνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σταθερό προβάδισμα έχει ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ενώ ανεβαίνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μειώνοντας τη διαφορά από τον αντίπαλό του, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στην Ιταλία.

Από πέντε έως επτά μονάδες είναι το προβάδισμα στο Κεντροαριστερό PD του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από τις ιταλικές εκλογές στις 24ης Φεβρουαρίου.

Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα την τελευταία ημέρα που επιτρέπει ο νόμος, της ISPO για την “Corriere della Sera”, το κεντροαριστερό κόμμα με κυρίαρχο το PD, βρίσκεται στο 37,2%, ενώ το κεντροδεξιό μπλοκ, με κυρίαρχο το PdL του Μπερλουσκόνι, εμφανίζεται στο 29,7%, μειώνοντας την απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ακολουθεί το κόμμα του Μόντι που βρίσκεται στο 13% και η αριστερή Ingroia με ποσοστά μεταξύ 4% και 5%. Να σημειωθεί πως ο αριθμός των αναποφάσιστων είναι αρκετά μεγάλος, καθιστώντας το αποτέλεσμα αβέβαιο.

Όπως όλα δείχνουν για την σύσταση κυβέρνησης θα χρειαστεί η στήριξη της Γερουσίας, με πιθανό υποψήφιο τον Μάριο Μόντι. 

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Demos&Pi για την «Repubblica» το μπλοκ του Μπερσάνι εμφανίζεται στο 34,1% και το μπλοκ του Μπερλουσκόνι έχει ανέβει στο 28,6%. Το μπλοκ του Μόντι παραμένει κοντά στο 16%.

Με το μπόνους του πρώτου κόμματος, ο Μπερσάνι φαίνεται να οδεύει σε υγιή πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή. Ωστόσο, η εικόνα στη Γερουσία είναι διαφορετική, και εκεί (λόγω του μπόνους εδρών ανάλογα με την περιφέρεια) το προβάδισμα του Μπερσάνι εμφανίζεται κάτω από το 3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόμμα του Μπερσάνι “κοντά” στην απόλυτη πλειοψηφία και στη Γερουσία

Πρώτος με διαφορά ο Μπερσάνι στις δημοσκοπήσεις

Δεν εμπιστεύονται τον Μπερλουσκόνι, αλλά τον ψηφίζουν!

Νέα άνοδος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε