Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ο Μπερλουσκόνι θα χάσει στις εκλογές”

“Ο Μπερλουσκόνι θα χάσει στις εκλογές”

Ο επικεφαλής της αριστεράς στην Ιταλία, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αρνήθηκε σήμερα να εμπλακεί σε μια εξ αποστάσεως αντιπαράθεση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο μεγιστάνας του Τύπου “θα χάσει τις εκλογές” του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

“Ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, θα τις χάσει. Με τις πολλαπλές μεταστροφές του (σχετικά με την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρωθυπουργού), προσπαθεί μόνο να σώσει τα έπιπλα και να βρεθεί στο κέντρο της σκηνής”, σχολίασε ο Μπερσάνι, γραμματέας του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD). “Δεν έχω την πρόθεση να διεξαγάγω την επόμενη προεκλογική εκστρατεία γύρω από το θέμα: Μπερλουσκόνι ναι, Μπερλουσκόνι όχι”.

“Οι Ιταλοί έχουν όλα τα στοιχεία για να πάρουν την απόφασή τους. Από την πλευρά μας, θα ασχοληθούμε με την Ιταλία”, εξήγησε ο Μπερσάνι.

Απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα, ο Μπερσάνι διαβεβαίωσε πως θα διατηρήσει την πορεία λιτότητας που τέθηκε από την κυβέρνηση Μόντι προσθέτοντας σ’ αυτή κοινωνικά μέτρα για να τονώσει την ανάπτυξη. “Η λιτότητα είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή”, δήλωσε υπογραμμίζοντας επίσης πως το “PD είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ιταλίας και έδωσε στην Ευρώπη προσωπικότητες όπως ο Πρόντι, ο Τσάμπι ή ο Πάντοα-Σιόπα”.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να γίνει ο Μόντι υπουργός Οικονομίας σε έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, ο Μπερσάνι υπογράμμισε πως έχει ήδη πει στον πρώην ευρωπαίο επίτροπο πως “πρέπει να συνεχίσει να έχει ένα ρόλο για τη χώρα”.

“Αν εκλεγώ (στην πρωθυπουργία), την επομένη θα ήθελα να έχω μια συνομιλία με τον κ. Μόντι για να σκεφθούμε μαζί τι θα μπορέσει να κάνει”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής αριστεράς. “Πρόθεσή μας είναι να παραμείνει ο κ. Μόντι στρατευμένος στο μεγάλο μέτωπο της επίλυσης των προβλημάτων της Ιταλίας”.

Ο πρώην πρύτανης του οικονομικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μποκόνι βολιδοσκοπείται επίσης για την προεδρία της Δημοκρατίας όταν λήξει η θητεία του αρχηγού του κράτους Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στα μέσα Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πετάξτε τον έξω τον Μπερλουσκόνι!»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε