Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπιλ Κλίντον στο πλευρό της Ιρλανδίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ιρλανδίας, Σάμι Ουίλσον, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι στην προσεχή τετραετία μπορεί να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, επέστρεψε στη Βόρεια Ιρλανδία, καλώντας τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν σε μία περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των σχεδιαζόμενων περικοπών δημοσίων δαπανών.

Με δεδομένο ότι τα κεφάλαια που επενδύονται στη Βόρεια Ιρλανδία ελέγχονται από το Λονδίνο, ο ευρύς δημόσιος τομέας στην επαρχία αναμένεται ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, όταν γίνουν οι ανακοινώσεις από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν για τις περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Η σύζυγος του Μπιλ Κλίντον και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, θα φιλοξενήσει, στην Ουάσινγκτον, διάσκεψη για τις επενδύσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, μία ημέρα πριν από τις αναμενόμενες ανακοινώσεις του Τζορτζ Όζμπορν. Ενόψει αυτής της συνόδου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να ανταποκριθούν την προοπτική επενδύσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Μπιλ Κλίντον, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1998, με την οποία τερματίσθηκε ο κύκλος βίας τριών δεκαετιών στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε ότι αν έστω ένα μικρό μέρος των επενδύσεων που θα κάνουν αμερικανικές εταιρίες τοποθετηθούν στην επαρχία αυτή, “θα έκανε μεγάλη διαφορά”.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ιρλανδίας, Σάμι Ουίλσον, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι στην προσεχή τετραετία μπορεί να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες στην περιοχή ύψους δύο δισεκατομμυρίων λιρών, κάτι που θα επιδεινώσει το πρόβλημα της ανεργίας, που ήδη έχει φτάσει στο 10,7%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε